Primăria Popeşti îşi răscumpără casa de la SPP

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Primăria Popeşti
Primăria Popeşti
Imobilul pierdut în urma unei datorii urmează să fie răscumpărat în rate pe o perioadă de trei ani.

Serviciul de Pază şi Protecţie, aflat în subordonarea Consiliului Judeţean, a căzut la pace cu Primăria Popeşti. Aceasta după ce a scos şi cumpărat la licitaţie imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Popeşti.

Şeful Primăriei Popeşti, Dorin Curtean, a cedat în cele din urmă şi a acceptat să răscumpere imobilul unde funcţionează instituţia. Aceasta fiindcă nu i-a convenit să plătească 10.000 euro chirie lunar pentru a funcţiona în sediul actual al instituţiei. Nu avea de ales decât în a răscumpăra clădirea în rate sau a fi chiriaş, urmând să plătească şi penalităţi astronomice de 15 miliarde de lei, ca urmare a unor servicii de pază asigurate de firma de pază şi protecţie a Consiliului Judeţean Bihor.

Serviciile de pază au fost estimate la 1,5 miliarde de lei, dar penalităţile care au curs de-a lungul timpului, în baza unui contract discutabil, au îndatorat Primăria Popeşti cu 15 miliarde de lei. Anul trecut a curs multă cerneală pe seama acestui subiect, Primăria Popeşti fiind singura din ţară care a ajuns să-şi piardă sediul scos la licitaţie şi achiziţionat de Serviciul de Pază.

Luni de zile, primarul Dorin Curtean a spus că nu va plăti niciun leu, simţindu-se furat, în baza unei hotărâri judecătoreşti. A contestat peste tot decizia de a plăti penalităţi colosale, a cerut bani de la Consiliul Judeţean să plătească datoriile. Acum, primarul pare împăcat cu înţelegerea pe care a făcut-o cu conducerea interimară a Serviciului de Pază, imediat ce colegul său de partid, Ioan Sala, a fost îndepărtat din funcţie.

„Vom plăti timp de trei ani rate care se cifrează la 4 miliarde anual”, spune primarul Curtean. Întrebat cât de greu cântăresc aceste sume în bugetul local, primarul nu a vrut să divulge ce buget local are, mărginindu-se să spună că are de unde plăti, deoarece gestionează o comună cu 7.500 de oameni şi 400 de agenţi economici, fiind „a doua cea mai bogată comună din Bihor”.

protest-primaria-popesti-13
Protestul din Parcul Traian este autorizat pentru vineri, de la ora 14:00. Acesta e considerat de localnicii din Popeşti poate o ultimă modalitate de a se face auziţi după ce Primăria a fost executată. Localnicii din Popești au protestat vineri în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Bihor....4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor