Primăria Popeşti îşi răscumpără casa de la SPP

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Primăria Popeşti
Primăria Popeşti
Imobilul pierdut în urma unei datorii urmează să fie răscumpărat în rate pe o perioadă de trei ani.

Serviciul de Pază şi Protecţie, aflat în subordonarea Consiliului Judeţean, a căzut la pace cu Primăria Popeşti. Aceasta după ce a scos şi cumpărat la licitaţie imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Popeşti.

Şeful Primăriei Popeşti, Dorin Curtean, a cedat în cele din urmă şi a acceptat să răscumpere imobilul unde funcţionează instituţia. Aceasta fiindcă nu i-a convenit să plătească 10.000 euro chirie lunar pentru a funcţiona în sediul actual al instituţiei. Nu avea de ales decât în a răscumpăra clădirea în rate sau a fi chiriaş, urmând să plătească şi penalităţi astronomice de 15 miliarde de lei, ca urmare a unor servicii de pază asigurate de firma de pază şi protecţie a Consiliului Judeţean Bihor.

Serviciile de pază au fost estimate la 1,5 miliarde de lei, dar penalităţile care au curs de-a lungul timpului, în baza unui contract discutabil, au îndatorat Primăria Popeşti cu 15 miliarde de lei. Anul trecut a curs multă cerneală pe seama acestui subiect, Primăria Popeşti fiind singura din ţară care a ajuns să-şi piardă sediul scos la licitaţie şi achiziţionat de Serviciul de Pază.

Luni de zile, primarul Dorin Curtean a spus că nu va plăti niciun leu, simţindu-se furat, în baza unei hotărâri judecătoreşti. A contestat peste tot decizia de a plăti penalităţi colosale, a cerut bani de la Consiliul Judeţean să plătească datoriile. Acum, primarul pare împăcat cu înţelegerea pe care a făcut-o cu conducerea interimară a Serviciului de Pază, imediat ce colegul său de partid, Ioan Sala, a fost îndepărtat din funcţie.

„Vom plăti timp de trei ani rate care se cifrează la 4 miliarde anual”, spune primarul Curtean. Întrebat cât de greu cântăresc aceste sume în bugetul local, primarul nu a vrut să divulge ce buget local are, mărginindu-se să spună că are de unde plăti, deoarece gestionează o comună cu 7.500 de oameni şi 400 de agenţi economici, fiind „a doua cea mai bogată comună din Bihor”.

Protestul din Parcul Traian este autorizat pentru vineri, de la ora 14:00. Acesta e considerat de localnicii din Popeşti poate o ultimă modalitate de a se face auziţi după ce Primăria a fost executată. Localnicii din Popești au protestat vineri în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Bihor....4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor