Primaria Sanmartin ameninta Peta

Primaria Sanmartin ameninta Peta
Muzeograful Radu Huza, custode al ariei protejate pârâul Peta, sit Natura 2000, şi-a exprimat şi el nemulţumirile faţă de felul în care e tratată această arie protejată. Huza a arătat că felul în care au fost trasate la Ministerul Mediului limitele acestei arii protejate nu au corespuns cu realitatea din teren.

De aici au pornit o serie de probleme, astfel încât de la o arie protejată iniţială de 51 de hectare, s-a ajuns acum la doar 12 hectare protejate. Adică doar cursul pârâului dintre Oradea şi Băile 1 Mai. Huza a subliniat importanţa protejării terenului din proximitatea apei, pentru că altfel la un moment dat şi apa ar putea fi afectată de construcţiile sau amenajările din apropierea sau chiar de pe mal.

Huza a informat despre diferendele avute cu Primăria Sanmartin, care îşi dezvoltă un cartier cu locuinţe pentru tineri. Iar acest cartier ar urma să se extindă până pe malul Peţei! „Au fost presiuni de la Prefectură. Domnul Seremi, telefoane, ameninţări”, a relatat Huza, dezamăgit că cei din Ministerul Mediului nu l-au ajutat în această problemă. Dimpotrivă, în loc să ajusteze limitele ariei protejate în conformitate cu realitatea topografică, cei de la minister au preferat să retrângă la maximum arealul ariei protejate, a reclamat custodele Huza.

C.C.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !