Primăria scoate la licitație 17 loturi în Cartierul Tineretului

De Cristina Ghilea
Prin demolarea casei familiei Morar s-au eliberat două parcele
Prin demolarea casei familiei Morar s-au eliberat două parcele
Administraţia Bolojan a renunţat la atribuirea de teren gratuit, pe motiv că ar atrage profitorii fără intenţii serioase de a construi.

Primăria anunță organizarea celei de-a treia sesiuni a licitaţei publice deschise cu strigare pentru concesionarea unor parcele de teren cu suprafaţa de 250 mp fiecare, situate în Calea Clujului, Cartierul Tineretului. Oferta se adresează celor interesaţi să construiască locuinţe familiale. Preţul de pornire a licitaţiei este de 3,00 lei/mp/an, iar pasul de licitație este de 0,5 lei. Data limită de depunere a ofertelor este de 11 septembrie 2017, ora 12:00.

Pe bani

Cartierul Tineretului a pornit ca un proiect generat de Legea 15/2003, prin care s-au atribuit gratuit loturi de teren de 250 mp pe terenul din vecinătatea Căii Clujului, dincolo de păduricea de la fostul punct de control rutier. Administraţia Bolojan a continuat, pentru o perioadă, procedura dar după o vreme a abandonat-o în favoarea atribuirii de teren în concesiune, adică pe bani. „Nu se mai dă teren pe Legea tinerilor. Scopul nostru este să populăm acel cartier cu persoane care vor să construiască. Foarte multă lume s-a prezentat pentru terenuri gratuite, le-au primit dar ulterior nu s-au achitat de sarcina edificării de construcţii. Am recuperat parcelele în cauză şi le dăm în comodat, fără condiţii de vârstă”, spune Cristian Popescu, adjunct în cadrul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

În această sesiune sunt scoase la licitaţie 17 parcele în străzile: Emile Zola, Denis Diderot, Victor Papilian, Virgil Maxim, George Bacovia, Bethlen Gabor, Victor Papilian, Eugen Lovinescu şi George Bacaloglu.

 

 

Participarea la procedura de licitaţie publică deschisă cu strigare este permisă persoanelor fizice, membre ale Comunităţii Europene care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au achitat taxa de participare la licitaţie;

– au achitat garanţia de participare la licitaţie;

– nu au datorii la bugetul local;

– să nu deţină două parcele de teren sau mai multe în Cartierul Tineretului ofertantul împreună cu soţia sau soţul şi

– au depus toate documentele solicitate prin prezentele instrucţiuni.

Ofertantul poate să participe la orice parcelă de teren supusă licitaţiei dar trebuie să consemneze în cerere, opţiunea pentru trei parcele în ordinea preferinţelor.

Se pot adjudeca de către un ofertant maxim două parcele de teren, cu condiţia să:

– nu dețină nici o parcelă de teren în baza unui contract de comodat/concesiune, în cartierul Tineretului și

– constituie două garanţii de participare la licitaţie;

Ofertanții care dețin o parcelă – soţul sau soţia – în Cartierul Tineretului pot să adjudece doar o parcelă în Sesiunea a III-a.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !