Primăria se laudă cu măsurile anti-ambrozie

3Comentarii
Primăria se laudă cu măsurile anti-ambrozie
La o săptămână după ce Bihon.ro atrăgea atenția asupra efectelor nocive pe care le are ambrozia, Primăria Oradea a emis un comunicat de presă în care prezintă măsurile luate.

Conform comunicatului, Primăria Oradea a curăţat suprafeţele sale de această plantă, prin lucrări de cosiri de două ori pe lună pe domeniul public. Suprafaţa ocupată cu spaţii verzi pe care se realizează cositul este de 1.103.000 mp, care cuprinde alineamente verzi, scuaruri, parcuri etc.

Somații și amenzi

De la începutul anului 2015, Poliţia Locală Oradea a demarat acţiuni de antrenare a tuturor deţinătorilor legali, cât şi a administratorilor terenurilor şi spaţiilor verzi infestate cu această plantă alergenă – ambrozia. În perioada 01.06.2015 – 01.09.2015, au fost identificate un număr de 1121 de terenuri pe care creştea ambrozia. Astfel, în scopul salubrizării terenurilor respective, au fost somate 931 de persoane fizice şi juridice, deţinători ai terenurilor.

În următoarea etapă s-a verificat ducerea la îndeplinire a celor prevăzute în avertismente, fiind întocmite un număr de 351 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu sancţiunea principală de avertisment şi măsura complementară de salubrizare a terenurilor, cu termen între 5 şi 10 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă a procesului-verbal. Ca urmare a neconformării avertismentelor aplicate, au fost întocmite, până în prezent, 94 de procese-verbale având ca sancţiune principală amenda contravenţională, cu suma totală în valoare de 99.000 lei.

În urma demersurilor succint prezentate mai sus, un procent de aproximativ 60% din proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor.

Referitor la diferenţa de terenuri nesalubrizate, în proporţie de aproximativ 40%, procedurile continuă în prezent, acestea având termen de finalizare la sfârşitul lunii septembrie 2015.

Continuă acțiunile împotriva ambroziei

Chiar dacă anul acesta efectul dăunător al ambroziei a trecut, Poliția Locală recomandă în continuare ca proprietarii care dețin terenuri neîntreținute, infestate cu această plantă, să ia toate măsurile de salubrizare necesară, în caz contrar fiind pasibili de amenzi de la 200 la 2.500 lei.

 

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor