Primăria somează cetățenii cu vehicule abandonate. Alte șapte mașini vor fi ridicate și confiscate

Reactualizat la:
4Comentarii
Acest Opel urmează să fie ridicat și confiscat
Acest Opel urmează să fie ridicat și confiscat
Vehiculele care sunt abandonate pe domeniul public vor fi ridicate și confiscate de Primăria Oradea.

Poliţia Locală Oradea a iniţiat o campaniei de informare şi somare a proprietarilor de autovehicule abandonate de pe raza municipiului. Începând cu luna martie au fost identificate 283 de mașini abandonate, 219 dintre ele fiind transportate de proprietari în urma somațiilor. Alte 18 vehicule au fost ridicate de pe domeniul public de reprezentanții Primăriei.

Șapte mașini confiscate

În prezent, Primăria urmează să ridice alte șapte autoturisme abandonate.

„În situaţia în care vehiculele nu vor fi revendicate de proprietari sau de deţinătorii legali, după expirarea unui termen de 5 zile de la data anunţului, acestea vor trece în proprietatea Municipiului Oradea şi vor fi valorificate în condiţiile legii”, informează municipalitatea.

1 NUFARULUI 43 BH02JNN MAZDA
2 CALEA ARADULUI 39 HD09BHE VW GOLF
3 PIATA GHIOCEILOR 14a BH77HEV FORD GALAXY
4 EP. N. POPOVICI 6 BH04MIV DACIA
5 BARCAULUI DEPOZIT 2 BH02PRP DACIA PAPUC
6 BARCAULUI DEPOZIT 2 BH 04 FAV DACIA PAPUC
7 ONESTILOR BH090645 OPEL ASTRA

Când este un vehicul abandonat

Poliţia Locală Oradea şi Primăria Municipiului Oradea, doreşte să reamintească cetăţenilor prevederile LEGE nr. 421 din 27 iunie 2002 (actualizată) privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, astfel: vehicul fără stăpân este vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut.

Conform aceluiaşi act normativ, vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin un an, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulaţiei acestuia pe drumurile publice, din care rezulta intenţia neechivoca a proprietarului sau a deţinătorului legal de a renunţa la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot cu apela cu privire la situaţia autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului, solicitând cetăţenilor ca, în cazul în care observă astfel de autovehicule, să sesizeze la telefon 0259.969 – Dispecerat.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor