Primaria Timisoara cauta un nou spatiu pentru bolnavii de cancer

De A.S.
Primaria Timisoara cauta un nou spatiu pentru bolnavii de cancer
Primaria Timisoara cauta un nou spatiu pentru bolnavii de cancer
Reprezentanţii Primăriei Timişoara caută soluţii pentru a muta Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din clădirea în care funcţionează în prezent în chirie de pe bulevardul Mihai Viteazu, după ce au primit o notificare din partea proprietarilor imobilului care i-au anunţat că spaţiul trebuie eliberat până la sfârşitul anului.

Clinica de Oncologie va mai putea funcţiona în spaţiul de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 26 până în 31 decembrie 2012, pentru că proprietarii nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere, a afirmat, marţi, primarul Nicolae Robu. Clădirea a fost retrocedată şi a ajuns pe mâna unui cunoscut clan de romi din Timişoara, familia lui Vişinel Stancu, care a şi încercat să se mute în imobilul în care sunt trataţi bolnavii de cancer în primăvară, conflictul izbucnit atunci fiind aplanat după ce municipalitatea a negociat o nouă chirie cu proprietarii.

Primarul a declarat că a avut discuţii cu directorul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, în încercarea de a găsi un alt imobil unde să poată fi mutată din timp clinica, pentru ca pacienţii să nu fie scoşi în stradă la iarnă.

„Timp să găsim un alt spaţiu avem, timp să şi mutăm clinica poate da poate nu, i-am cerut directorului Spitalului Municipal să ne prezinte un necesar de spaţiu, suprafaţa pe care funcţionează acum în chirie şi doi, o variantă bună, în care ar avea mai mult spaţiu. Vom încerca să identificăm un spaţiu unde să putem muta această clinică. Eu am în minte un spaţiu, dar trebuie să vedem dacă e viabil”, a afirmat Robu.

Cert este că trebuie găsită o soluţie imediată. Pe termen lung, primarul spune că Timişoara ar avea nevoie de un nou spital în care să fie mutate Clinica de oncologie şi alte unităţi sanitare care se confruntă cu probleme de spaţiu în prezent, iar o altă variantă ar putea fi mutarea clinicii în incinta Institutului de Oncologie care urmează să fie realizat pe Calea Torontalului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !