Primaria Timisoara, obligata sa plateasca despagubiri pentru o alee studenteasca

De A.S.
Primaria Timisoara, obligata sa plateasca despagubiri pentru o alee studenteasca
Primaria Timisoara, obligata sa plateasca despagubiri pentru o alee studenteasca
Proprietarii unui local din Complexul Studenţesc al Timişoarei au solicitat primăriei plata unei taxe pentru folosirea unei porţiuni din aleea studenţilor pe care o deţin. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor realiza un drum paralel ca să poată ocoli studenţii acel loc, dar trebuie să plătească despăgubiri pentru folosirea terenului proprietate privată până acum.

Discuţiile legate de spaţiul din faţa fast-food-ului Pret-a-manger din Complexul Studenţesc nu sunt noi, ba chiar există procese pe rol, dar primarul Nicolae Robu a afirmat, marţi, că municipalitatea nu va accepta să plătească o taxă similară celei percepute de primărie pentru ocuparea domeniului public, după cum au cerut proprietarii, pentru ca studenţii să poată folosi respectiva porţiune de alee. Edilul spune că municipalitatea a fost obligată de instanţă la plata unor despăgubiri în acest caz, iar banii trebuie plătiţi. Vorbim despre un teren de 174 de metri pătraţi de pe strada Aurelianus.

„Dacă judecăm din perspectiva drepturilor pe care le are un proprietar pot să ceară aşa ceva, dar mai există şi bunul-simţ într-o societate”, a declarat Robu. De aceea, autorităţile locale vor să realizeze o alee paralelă cu cea care e proprietate privată, care să treacă prin faţa Policlinicii Studenţeşti, pentru a ocoli terenul privat.

„Vrem să facem în regim de urgenţă o altă alee, o alee alternativă pentru studenţi, urmând ca terenul respectiv să fie îngrădit. Ei au spus că sunt proprietari, că au câştigat în instanţă şi că vor cere taxe”, a explicat şeful Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş.

Robu şi Chiş au şi fost marţi la faţa locului pentru a vedea unde ar putea fi realizată noua alee şi pentru a vedea cum se prezintă situaţia în Complexul Studenţesc în condiţiile în care primarul a anunţat că vrea să facă exproprieri, să-i despăgubească pe cei care au proprietăţi private în campus, pentru a putea face ordine în zonă.

„Dacă studenţii doresc să treacă în continuare pe proprietatea dânşilor, iar dânşii îi lasă, noi suntem fericiţi, dar noi vom face un traseu alternativ”, a declarat Robu.

Proprietarii terenului respectiv spun că l-au dobândit prin cumpărare şi au tot dreptul să se folosească de acest spaţiu.

„Suntem proprietari pe teren din 2003, l-am dobândit prin cumpărare şi există nişte sentinţe ale Curţii de Apel care a obligat primăria să plătească o taxă pentru ocuparea terenului, de când o ocupă, asta este tot. Este o taxă similară cu cea practicată de primărie în zonă această, nu ştiu exact cât este. Terenul nu a fost niciodată naţionalizat, noi l-am dobândit prin cumpărare, a existat un proprietar privat aici. Nu mi s-a părut normal să îngrădesc terenul atâta vreme cât el reprezintă o cale de acces pietonală pe care studenţii circulă într-un număr foarte mare. Cred că nimeni nu e de acord, ca principiu, să fie expropriat, dar bineînţeles că pot exista discuţii, pot exista schimburi de terenuri. Eu am mai fost la discuţii în primărie în anii trecuţi, înainte să alegem calea instanţelor, dar nu am fost ascultaţi”, ne-a declarat Bogdan Biber, unul dintre proprietarii terenului din Complexul Studenţesc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !