Primaria Timisoara pregateste cinci noi sensuri giratorii in oras

De A.S.
Primaria Timisoara pregateste cinci noi sensuri giratorii in oras
Primaria Timisoara pregateste cinci noi sensuri giratorii in oras
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, că municipalitatea are în plan realizarea de sensuri giratorii în Piaţa Bălcescu, la Casa Tineretului, în zona Catedralei Mitropolitane, pe Calea Buziaşului şi în zona ILSA. Proiectul privind reabilitarea centrului istoric, care cuprinde transformarea mai multor străzi din Cetate în spaţii pietonale, nu va începe în 2012.

Primarul a afirmat că a discutat cu directorul Direcţiei Tehnice din cadrul municiplaităţii, Culiţă Chiş, despre sistemul de management al traficului, pentru care există un proiect pe fonduri europene care urmează să fie implementat, şi că i-a cerut acestuia ca „acest sistem să fie de top mondial” şi să facă apel şi la specialişti din străinătate dacă este nevoie.

Robu s-a declarat nemulţumit de cum se circulă la ora actuală în Timişoara, mai ales de când a reînceput şcoala. „Această pretinsa undă verde pe care o avem în anumite zone nu funcţionează aşa cum ar trebui. Traficul e cumplit, e absolut înfiorător, în fiecare zi caut un alt traseu de acasă până la primărie. Dimineaţa nu poţi găsi rute fără ambuteiaje”, s-a plâns primarul.

Una dintre soluţiile propuse de edilul-şef al oraşului pentru decongestionarea circulaţiei este realizarea unui număr cât mai mare de sensuri giratorii. Iar primarul a identificat şi zonele unde crede el că s-ar preta adoptarea unor asemenea măsuri.

„Un prim sens giratoriu se va realiza pe Calea Buziaşului, la intersecţia cu drumul spre Continental, un alt sens giratoriu se va face la Casa Tineretului, şi la Catedrală cred eu că s-ar preta, peste tot unde sunt intersecţii complexe, e soluţia cea mai simplă care conferă şi siguranţă în trafic. Şi în zona ILSA, unde există un proiect imobiliar, se va face unul şi bineînţeles în Piaţa Bălcescu”, a explicat Robu. Odată cu reconfigurarea circulaţiei în Piaţa Bălcescu, autorităţile locale doresc să realizeze acolo şi o fântână sau să amplaseze un monument.

Totodată, primarul a afirmat că a solicitat Direcţiei Tehnice să vină cu o viziune asupra traficului în zona centrală, mai ales că în urma proiectului privind reabilitarea zonei Cetate multe străzi vor deveni pietonale. Cert este că acest proiect legat de refacerea centrului, pentru care fosta administraţie Ciuhandu a pus piatra de temelie în campania electorală pentru alegerile locale, nu va fi demarat anul acesta, ci de-abia în 2013, a precizat Robu.

Edilul crede că nu s-a făcut o analiză serioasă asupra implicaţiilor pe care le-ar avea transformarea străzii Vasile Alecsandri într-un spaţiu pietonal şi a afirmat că nu exclude modificarea proiectului privind reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al oraşului, în măsura în care acest lucru va fi posibil fiind vorba de accesarea unei finanţări europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !