Primaria Timisoara restrictioneaza circulatia, noaptea, pentru deszapezire. Vedeti pe ce strazi se intervine!

De A.S.
Reactualizat la:
Primaria Timisoara restrictioneaza circulatia, noaptea, pentru deszapezire. Vedeti pe ce strazi se intervine!
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a convocat miercuri din nou Comandamentul de iarnă pentru a discuta despre evacuarea zăpezii şi pericolul de inundaţii care ne paşte de săptămâna viitoare. Circulația va fi restricţionată pe arterele mari pe timpul nopţii.

Dacă iniţial viceprimarul Adrian Orza declara, marţi, că anumite străzi din oraş vor fi blocate, noaptea, pentru încărcarea şi transportarea zăpezii în locurile special amenajate, miercuri reprezentanţii municipalităţii au anunţat că circulaţia va fi restricţionată pe arterele mari.

Pentru început s-a intervenit pe bulevardul General Ion Dragalina, în noaptea de marţi spre miercuri, locatarii fiind rugaţi să-şi mute maşinile pentru a putea fi curăţată zăpada.

Autorităţile locale au stabilit ca pe perioada nopţii să fie încărcat omătul de pe marile bulevarde şi s-a făcut şi un grafic după care se va interveni, cetăţenii care au autoturisme parcate în zonele respective fiind rugaţi să le mute.

Astfel în noaptea de miercuri spre joi, 15/16 februarie, angajații Retim și ADP vor interveni pe bulevardul Take Ionescu, de la intersecţia cu strada Kogălniceanu pe partea dreaptă.

În noaptea de joi spre vineri, 16/17 februarie, se va interveni pe Take Ionescu pe partea stângă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 17/18 februarie, cei de la Drumuri Municipale şi ADP vor interveni pe Calea Martirilor, de la intersecţia cu Liviu Rebreanu pe partea dreaptă, urmând că în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 februarie, să fie curăţată partea stângă. Atenţie, circulaţia va fi restricţionată pe aceste străzi.

În paralel, oficialii primăriei spun că se va interveni pe parcursul zilei de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi pe încă 126 de străzi din oraş, printre care: Calea Dorobanţilor, Lunei, Andrei Şaguna, Timocului, Matei Basarab, Ion Ghica, Suceava, Dragoş Vodă, Tulcea, Brânduşei, Câmpului, Moise Nicoară, Apateu, Aviatorilor, Subuleasa, Albăstrelelor, Tata Oancea, Canal Bega, Zurich, Basel, Geneva, Lorena, Lalelelor, Bobâlna, Garofiţei, Bacalbaşa, Ana Ipătescu, Azuga, Mureş, Salcâmilor, Euripide, Renaşterii, Samuil Micu, Zimnicea, Micşunelelor etc.

„Pe aceste străzi se restricţionează circulaţia doar dacă este nevoie şi pentru perioade foarte scurte de timp, care variază între jumătate de oră şi o oră. Acolo unde este loc, zăpada se strânge lângă rigolele de scurgere pentru a putea fi preluată de sistemul de canalizare în momentul topirii. În zonele unde nu este loc de depozitare, zăpada se încarcă şi se transportă pe strada Ovidiu Balea, la Pădurea Verde şi lângă stadion”, precizează reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Oficialii municipalităţii au mai anunţat că, în urma avertizărilor meteo primite, care indică faptul că începând cu ziua de marţi şi până la sfârşitul săptămânii viitoare va ploua, au solicitat societăţilor din subordinea consiliului local să facă stocuri de nisip. Cei de la Aquatim au pregătite maşinile de intervenţie în cazul în care se va ajunge la inundaţii.

Vedeţi în ataşament lista străzilor pe care se va interveni, furnizată de Primăria Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !