Primaria Timisoara vrea 100.000 de euro pentru Festivalul Berii si ofera exclusivitati

De A.S.
Festivalul Berii – Serbarile Timisoreana
Festivalul Berii – Serbarile Timisoreana
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vrea să perceapă o taxă de 100.000 de euro pentru a permite companiei Ursus Breweries să organizeze Festivalul Berii – Serbările Timişoreana în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”. Totodată, compania ar urma să beneficieze de exclusivitate la vânzarea berii pe care o produce la evenimentele importante organizate de municipalitatea timişoreană.

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa extraordinară de vineri, mandatarea Executivului Primăriei, mai exact a viceprimarului Dan Diaconu, pentru a purta negocieri cu reprezentanţii companiei în vederea organizării Serbărilor Timişoreana, programate în perioada 25 august – 2 septembrie la Timişoara.

Primarul a afirmat că pentru facilităţile oferite de primărie, inclusiv folosirea platoului de la Stadionul „Dan Păltinişanu” a propus perceperea unei taxe de 100.000 de euro, iar reprezentanţii companiei Ursus vor beneficia, în plus, şi de exclusivitate la vânzarea berii la evenimentele importante organizate de Primăria Timişoara.

Compania a avut un contract de asociere încheiat pe vremea fostei administraţii Ciuhandu cu Consiliul Local Timişoara, prin care s-a angajat să contribuie cu 500.000 de dolari, pe o perioadă de cinci ani, la restaurarea faţadelor clădirilor istorice din oraş, beneficiind gratuit de spaţiul de la stadion pentru Serbările Timişoreana, ba chiar primind exclusivitate pentru acest spaţiu, dar acest contract a expirat.

Noul primar Nicolae Robu a afirmat că nu i se pare normal să nu li se permită şi altor agenţi economici să organizeze evenimente în spaţiul respectiv dacă plătesc respectiva taxă, afirmând că autorităţile locale ar trebuie să fie mai deschise la această idee. Edilul a precizat însă că le-a solicitat celor de la Ursus să promoveze comercianţii locali în cadrul Serbărilor Timişoreana, de exemplu producătorii locali de mici.

„Am purtat discuţii, joi, cu o delegaţie de la Ursus, discuţii în cadrul cărora eu le-am spus că un parteneriat trebuie să fie întotdeauna în beneficiul ambelor părţi şi că municipalitatea Timişoarei are nevoie de fonduri şi că agenţii comerciali trebuie să înţeleagă şi măcar atunci când beneficiază de facilităţi puse la dispoziţie de către municipalitate să contribuie cu sume importante la veniturile municipalităţii.

Am convenit aşa în principiu ca suma care va fi plătită pentru organizarea Festivalului Berii pe terenul din jurul stadionului să fie de 100.000 de euro, dar ca în plus municipalitatea să asigure exclusivitate în vânzarea de bere la evenimentele pe care municipalitatea le va organiza în Timişoara. Trebuie să sprijinim producţia locală, economia locală şi eu cred că noi trebuie să ne mândrim că avem o fabrică de bere din 1718, numai că, pe lângă faptul că ne mândrim că fabrica există aici de atâta vreme şi este o fabrică foarte bună, cu produse de calitate, trebuie să folosim existenţa ei şi pentru a suplimenta veniturile primăriei”, a declarat Robu.

Oricum, Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei a dat deja un aviz favorabil pentru organizarea Serbărilor Timişoreana, urmând ca Executivul Primăriei să stabilească celelalte detalii. Primarul Nicolae Robu a subliniat că suma de 100.000 de euro nu se va mai negocia, ci doar „lista evenimentelor organizate de municipalitate la care se va asigura exclusivitate”.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !