Primăria tot întinde… asfaltul

Primăria tot întinde… asfaltul
ORADEA – Contestaţia la contractul Primăriei cu SC Drumuri Orăşeneşti, prin care Prefectura observă că documentul cuprinde ilegalităţi grave, nu va intra în această lună pe masa consilierilor locali, ne-a declarat Ionel Vila, secretarul Consiliului Local.

Acesta spune că documentul a ajuns la Registratura Primăriei în cursul dimineţii de ieri, dar că nu a parcurs întreaga cale birocratică şi, având în vedere că următoarea întrunire ordinară a Legislativului este mâine, Primăria nu are vreme să formuleze un punct de vedere. „Nu putem merge în faţa consilierilor doar cu adresa Prefecturii. Trebuie să cugetăm bine calea de urmat”, spune Ionel Vila.

Încredinţare directă

În contestaţia semnată de subprefectul Traian Abrudan se arată că contractul semnat de Primărie cu SC Drumuri Orăşeneşti SA contravine OUG nr. 34/2006, deoarece actul municipalităţii prevede procedura de încredinţare directă, interzisă de către actul guvernamental, care agreează doar cererea de ofertă şi licitaţia, în funcţie de valoarea achiziţiei publice. Înţelegerea dintre Primărie şi Drumuri Orăşeneşti, completată cu o decizie a Consiliului Local din ianuarie, spune că prima se obligă să ofere direct, fără licitaţie, lucrări anuale în valoare de 400 milioane lei.

„Noi aşteptăm răspunsul Primăriei după şedinţa de Consiliu Local. Legea prevede că oricărui document trebuie să i se răspundă în maximum 30 de zile, dar şi dacă vom primi un răspuns, acesta poate să nu fie o rezolvare, Primăria fiind liberă, spre exemplu, să ne anunţe că adresa noastră este în lucru”, spune Traian Abrudan.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase