Primăria umple Oradea de copaci

7Comentarii
Primăria umple Oradea de copaci
1.206 de arbori şi arbuşti vor fi achiziţionaţi de către Primărie pentru mai multe locaţii din oraş. În toamnă s-au luat 190.

Edilii orădeni s-au pus pe cumpărat arbori. Primăria anunţă organizarea unei licitaţii deschise pentru achiziţionarea de arbori şi arbuşti. 1.206 la număr. Aceştia vor fi folosiţi pentru a decora fâşiile de separare a sensurilor de circulaţie şi a parcurilor din oraş.

O parte dintre aceşti arbori şi arbuşti vor fi plantaţi pe Bdul Dacia. Conform directorului tehnic Mircea Ghitea, e vorba despre 82 de arbori foioşi din specia Prunus Laurocerasus Caucasica, cu floarea albă şi 83 de arbuşti din specia Photinia Red Rubin, cu floarea roşie.

Pentru Parcul Seleuş din cartierul Nufărul (strada C-tin Noica – Lotus Center) se preconizează achiziţionarea de 586 de arbori şi arbuşti, în timp ce pentru Dragoş Vodă (malul Crişului) e vorba despre 230 de copaci. 225 de arbori şi arbuşti vor fi plantaţi în scuarul de pe strada Sf. Apostol Andrei şi în alveolele de la intersecţia străzii Podului (Centură) cu Bdul Dacia.
Joi, pe site-ul Primăriei Oradea (www.oradea.ro), la secţiunea Licitaţii şi contracte s-a publicat anunţul privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, valoarea estimată a contractului este de 294.117,65 lei fără TVA.

La această valoare estimativă, un calcul simplu arată că Primăria estimează o medie de 244 lei/buc. Fără TVA. Licitaţia ar trebui însă să scadă preţul…

Termenul-limită de depunere a ofertelor este 29 martie, ora 14:00, la sediul Primăriei, Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 23 – parter. Data deschiderii ofertelor este 30 martie 2010, ora 10:00 la sediul Primăriei, et. 1, sala mică.

Cuantumul garanţiei de participare este de 2.941 lei.

Dacardi în noiembrie

Reamintim că în luna noiembrie, firma Dacardi şi-a adjudecat un contract cu Primăria Oradea, pentru plantarea a 190 de arbori şi arbuşti în Parcul Seleuş, pe Calea Clujului, Dragoş Vodă şi pe Calea Aradului. Observăm că, cu excepţia Căii Aradului, sunt locaţii pentru care se organizează acum iar licitaţie. Durata contractului cu Dacardi e de un an de zile. În tot acest răstimp Dacardi se angajează să ude copacii de trei ori pe săptămână, cu o cantitate de minimum 60 litri/arbore/arbust. „În perioada cu temperaturi sub 5 grade Celsius şi zile cu precipitaţii pluviometrice nu se va efectua udarea materialului dendrologic”, se arată în contractul semnat pe 2 noiembrie.

FACT BOX

Arborii Primăriei

Aveţi mai jos speciile de arbori şi arbuşti, precum şi locaţiile unde Primăria orădeană vrea să le planteze:

PARC SELEUŞ

– arbori foioşi – 34 buc Pinus silvestris

– 34 buc Morus pendula

– 34 buc Betula pendula Youngii

– 34 buc Crataegus laevigata

– arbuşti foioşi – 150 buc Euvonimus

– 150 buc Berberis

– 150 buc Spiraea

DRAGOŞ VODĂ

– arbori foioşi – 15 buc Prunus cerasifera Nigra

– 30 buc Salix Caprea

– 35 buc Alnus Glutinosa

– arbuşti foioşi – 50 buc Spiraea

– 50 buc Veigella

– 50 buc Viburnum

Scuarul str. SF. APOSTOL ANDREI şi alveole în zona PODULUI – DACIA

– arbori foioşi – 25 buc Prunus cerasifera Nigra

– 25 buc Paulovnia

– 25 buc Catalpa

– arbuşti foioşi – 50 buc Buddleia

– 50 buc Cotinus

– 50 buc Piracanta

CĂLIN CORPAŞ7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor