Primaria va subventiona caldura oradenilor

22Comentarii
Primaria va subventiona caldura oradenilor
Luni, Executivul local a anunţat că municipalitatea va suporta şi partea care îi revenea Guvernului României.

Primaria a anunţat luni că va subventiona în totalitate preţul la energia termică în perioada rece, „cu toate că această obligaţie îi revenea Guvernului României, conform prevederilor legale în vigoare”. Biroul de Presă al municipalităţii a subliniat faptul că această decizie „presupune o dublare a efortului financiar pe care Consiliul Local îl face, întrucât pe lângă subvenţia pe care Consiliul o asigură din bugetul local (aproximativ 20 lei/Gcal) se va adăuga şi subvenţionarea energiei termice, pe care Guvernul României trebuia să o asigure din resursele bugetului de stat”.

Investiţii la CET

Proiectul de investiţii pe fonduri europene pentru modernizarea CET-ului se află în faza finală de elaborare, acesta urmând a fi depus la Autoritatea de Management pentru POS Mediu. Acest proiect constă în achiziţionarea unei turbine pe gaze, cu o putere instalată de 20 MWT, şi trei cazane de apă fierbinte precum şi înlocuirea magistralelor M1 (Bdul Dacia) şi M3 (Bdul Ştefan cel Mare) de alimentare cu energie termică. Tocmai pentru a se asigura sustenabilitatea financiară a proiectului de investiţii, în valoare de 69,2 milioane euro, Consiliul Local se angajează să subvenţioneze preţul la gigacalorie.  
Această decizie a Executivului local va fi supusă aprobării consilierilor locali, joi, 30 septembrie.

C.C.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor