Primăria vs Finanţele bihorene

3Comentarii
Primăria vs Finanţele bihorene
ORADEA – Primăria Oradea este bună de plată. Acest lucru rezultă în urma unui control desfăşurat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor la fosta Administraţie a Patrimoniului Imobiliar.

Controlul a vizat perioada 2002 – 2004 şi s-a încheiat în 2 martie. „Controlul a demarat pe baza planului transmis de Ministerul Finanţelor Publice în aprilie 2005, la contribuabilii cu sume de rambursat mai mari de un miliard de lei, care nu au solicitat rambursarea”, ne-a declarat Ioan Druţă, director la Activitatea de Control Fiscal din cadrul DGFP Bihor.

Controlul a scos în evidenţă că Primăria Oradea mai are de plată la către bugetul statului o sumă de 54,5 miliarde de lei vechi din rambursări de TVA.

 

Contestaţie

 

Primăria Oradea a depus contestaţie pentru cele consemnate în procesul verbal. Conform legii, dacă suma este mai mare de cinci miliarde de lei vechi soluţionarea o dă Ministerul Finanţelor Publice. „Nu suntem de acord cu punctul lor de vedere. Dacă Ministerul Finanţelor Publice nu ne dă dreptate, vor merge în instanţă”, spune Emilian Sala directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea. „Situaţia nu este recunoscută. Ei susţin că au dreptate. Ministerul Finanţelor îşi va spune cuvântul”, susţine Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

 

Executare silită

 

„Cred că este o premieră pe plan naţional. Dacă, prin absurd, nu ni se va da dreptate, vom plăti suma în discuţie”, a declarat Emilian Sala. Conform legii, Primăria va avea la dispoziţie şase luni pentru a prevedea în bugetul local, printr-o rectificare aceste cheltuieli.

După aceea se poate trece la executare silită. „Dacă nu se va întâmpla acest lucru, după şase luni se declanşează procedura de executare silită, conform Codului de procedură fiscală”, a subliniat Ioan Druţă.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor