Primarii, instruiţi pentru prevenirea incendiilor

Primarii, instruiţi pentru prevenirea incendiilor
Miercuri, 24 noiembrie 2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a organizat un instructaj privind prevenirea incendiilor în gospodării şi măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul sezonului rece.

La manifestare au participat primarii şi viceprimarii de pe Valea Crişului Repede. Prezent la întâlnire, colonelul Gavril Temian a  prezentat date privind situaţia operativă. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, s-au redus cu 30% numărul de incendii şi de patru ori numărul arderilor necontrolate.

De asemenea, colonelul Temian a evidenţiat intervenţia promptă în cazul situaţiilor de urgenţă a echipelor locale ale formaţiunilor de servicii de situaţii de urgenţă din comunele:  Vadu Crişului, Auşeu, Aleşd, Măgeşti, Teţchea în timpul inundaţiilor din luna iunie a acestui an precum şi intervenţia la Peştera Cociu unde au fost blocaţi trei speologi, prilej cu care, la salvarea speologilor, voluntarii din Bratca, Suncuiuş şi Borod au avut un aport deosebit. Gavril Temian a prezentat şi concluziile reieşite din controalele efectuate de membrii ISU Crişana: la multe comune nu au fost reactualizate documentele de organizare în domeniul situaţiilor de urgenţă şi adaptarea acestuia la nevoile unităţilor administrative, este necesar refacerea planului de acoperire a riscurilor şi executarea controlului propriu la instituţii şi la gospodăriile cetăţeneşti.

V.B.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !