Primarii PNL de Bihor își pun speranța în… Tăriceanu!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
9Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu a fost destinația celor șase primari PNL din Bihor, care caută uși deschis la Puterea din Capitală, câtă vreme PNL e în Opoziție
Călin Popescu Tăriceanu a fost destinația celor șase primari PNL din Bihor, care caută uși deschis la Puterea din Capitală, câtă vreme PNL e în Opoziție - © Sursa: Facebook/Bodea Traian
Co-președintele ALDE Bihor sugerează transferuri politice de marcă, de la PNL. Primarul Șora de la Pomezeu neagă, insistând că a mers la Tăriceanu pentru a le rezolva gazul.

„Șase primari din PNL la întâlnirea cu dl. Tăriceanu! ALDE are porțile deschise pentru adevărații Liberali! Județul Bihor este cunoscut pentru doctrina liberala și pentru susținerea valorilor liberale” – este postarea de pe Facebook a co-președintelui ALDE Bihor, Traian Bodea.

Lângă acest text, vicepreședintele CJ Bihor a postat și o fotografie în care șase primari PNL din Bihor apar alături de președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba despre primarii PNL de Pomezeu, Pietroasa, Rieni, Câmpani, Lunca și Criștioru de Jos. În fotografie mai apare și fostul deputat PDL Ionela Pop – Bruchental, care cochetează cu ALDE.

Contactat JB & BIHON, primarul de Pomezeu, Ioan Șora, a negat vehement faptul că ar trece cu sufletul la ALDE. Șora a pus vizita la Tăriceanu pe nevoia de ajutor pentru a schimba legislația pentru ca și autoritățile locale să poată accesa fonduri pentru racordarea localităților la gaz.

Tăriceanul cel deschis

„Trece gazul prin comunele noastre și e treaba lor să ne ajute. Trebuia să mergem la cineva, pe la cine să mergem? Mergem pe la cine cunoaștem. Că dl Bodea bate câmpii că noi trecem (la ALDE – n.red.)… M-a întrebat pe mine acum 2 ani: „Nu vii la mine la partid? L-am întrebat: Ți-ai făcut partid?”. Acum nu a fost nicio discuție. Au fost acolo pădurari, șefi de ocoale. Am avut întâlnire cu dl ministru Anton Anton – de ei depinde să schimbe legea ca autoritățile publice locale să poată accesa fonduri. Numai noi nu avem gaz, chit că avem magistrala făcută de 11 ani”, se explică primarul. Acesta subliniază că îl știe pe Tăriceanu de 20 de ani.

„A fost la mine acasă de patru ori. Vorbim la telefon”, vorbește Șora despre Tăriceanu, apreciind că, spre deosebire de alți șefi de partid, este în continuare deschis. „Alții, până ajung șefi, te ajung în fiecare zi. După aceea, pa, la revedere. Tăriceanu nu”, afirmă primarul de Pomezeu.

Întrebat dacă și pe Bolojan îl include în aceeași categorie a celor care nu comunică așa cum ar trebui, Șora a admis că da. De altfel, primarul de Pomezeu a candidat anul trecut pentru funcția de prim-vicepreședinte al filialei. Nu a fost ales, deoarece nu făcea parte din echipa lui Bolojan. Au fost aleși atunci deputatul Ghilea și medicul Carp.

Magistrala de gaz trece prin comunele primarilor care au fost la Tăriceanu, subliniază primarul de Pomezeu, iar introducerea gazului în casele oamenilor devine una stringentă, pe măsură ce lemnele de foc sunt tot mai scumpe.

Întrebat de ce nu s-a zbătut pentru gaz în ultimii zece ani, de când este magistrala în proximitate, Șora a dat următorul răspuns: „Nu era problemă cu lemnele până anul trecut. Prețul a crescut, lemne nu sunt. Am nevoie de 5.000 mc de lemne în comună, dar pot tăia numai 2.000 mp. Normal că trebuie să faci ceva”, se explică primarul.

Bolojan dă teme parlamentarilor

În contextul în care joacă dur, neparticipând la ședința de buget a CJ Bihor, liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan a vorbit despre lipsa de finanțare a primarilor PNL. Chit că, de când legea s-a schimbat, CJ Bihor are un rol semnificativ diminuat în alocarea resurselor colectate din impozitul pe venit. Și, interesant, Bolojan a pomenit inclusiv de problema primarului de Pomezeu, cel iubitor de Tăriceanu.

Conform spuselor lui Bolojan, parlamentarii PNL de Bihor au acum temă de casă modificarea Legii energiei, în următorul sens: „să permită autorităților locale să extindă rețelele de gaz și să susțină în localitățile lor. Lemnele nu le mai poți cumpăra în condițiile de anii trecuți. Este o tendință tot mai mare a oamenilor de a se racorda la gaz. Câtă vreme o face ministerul, nu autoritățile locale, va fi greu să se rezolve problema de la Ștei, de exemplu”.

În schimb, primarul Șora nu crede că parlamentarii PNL vor putea face mare lucru, din Opoziție. Prin urmare, se ia cărarea spre Tăriceanu. Și, implicit, spre ALDE. Spre stress-ul liderilor PNL Bihor.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor