Primăriile deţin ilegal pădurile

Primăriile deţin ilegal pădurile
HUNEDOARA – Vicepreşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România (APPR), juristul Marin Feneş, susţine că primăriile deţin ilegal în administrare pădurile şi păşunile satelor sau comunelor.

Practic, acesta spune că dreptul la moştenire dat şi garantat de constituţie a fost şi este încălcat de către comisiile Fondului Funciar de pe lângă Primării şi Prefecturi. Aceste proprietăţi obşteşti au fost primite de ţărani, după primul război mondial, pentru ca locuitorii satelor să aibă gratuit păşune pentru animale şi lemne de foc, drept recunoscut prin Reforma Agrară din 1921. Interesant este faptul că, deşi numai o sentinţă judecătorească dată de Judecătoria Haţeg a fost pronunţată în favoarea APPR, din cele 12 procese aflate pe rol la CEDO, două au primit câştig de cauză. „Ceea ce se întâmplă acum în România nu este altceva decât o naţionalizare camuflată. Locuitorii satelor şi comunelor sunt dezmoşteniţi de un bun al lor fără titlu de lege. Faptul că şi CSM-ul a emis o hotărâre prin care ne dă dreptate sunt optimist în ceea ce priveşte revenirea pădurilor şi păşunilor la proprietarii lor de drept” a declarat Marian Feneş, vicepreşedinte APPR.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !