Adrian Domocoș a fost condamnat definitiv și nu mai poate fi ales. A candidat degeaba pentru un nou mandat la Primăria Beiuș

Reactualizat la:
5Comentarii
Adrian Domocoș a fost condamnat definitiv și nu mai poate fi ales. A candidat degeaba pentru un nou mandat la Primăria Beiuș
© Adrian Domocoș îi îndeamnă pe beiușeni să voteze PNL
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat vineri, definitiv, la închisoare cu suspendare pe primarul Beiușului, Adrian Domocoș.

Candidat ca independent pentru un nou mandat ca primar în municipiul Beiuș, Adrian Domocoș a primit interdicție pentru a fi ales și pentru a ocupa o funcție publică.

Adrian Domocoş a fost condamnat, pe 7 mai 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de alţi foşti primari şi viceprimari ai Beiuşului, în dosarul privind lucrările de apă-canal executate de Top Construct. În acest dosar Domocoş a primit 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare şi mai fost obligat să achite, în solidar cu deputatul Gheorghe Costin şi alţi şapte co-inculpaţi, suma de 144.978 lei către Ministerul Mediului.

Apelul primarului împotriva sentinței a fost admis, iar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a redus pedeapsa stabilită de prima instanță, însă i-au interzis să fie ales și să ocupe o funcție publică.

„În baza art.38 alin.1 Cod penal, raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta decizie şi dispune ca inculpatul Domocoş Adrian Nicolae să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 10 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 1 lună închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal”.

Drepturile prevăzute de art. 66, lit.a, b și G din Codul Penal, care i-au fost interziste lui Adrian Domocoș. sunt: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Adrian Domocoș s-a retras din cursa electorală

În urma deciziei Înaltei Curte de Casație și Justiție, Adrian Domocoș a anunțat că se retrage din cursa electorală.

„În urma emiterii sentinței judecătorești (cu suspendare!), mă retrag din cursa electorală. Prim favorit al beiusenilor, îi chem pe toți beiușenii să voteze candidații PNL pentru Primar (PETRU MLENDEA), pentru Consiliul Local și Consiliul Județean. Petru Mlendea e singurul care poate continua proiectele realiste și de anvergură pentru Beiuș. Sprijiniți-l pe Petru Mlendea. Votați PNL pe toate listele: Primar, Consiliu Local și Consiliul Județean”, este mesajul transmis de Adrian Domocoș.

Contracandidaţii lui Mlendea (PNL) la Primăria Beiuş sunt Gheroghe-Dănuţ Bogdan (PSD) şi Ovidiu Dăescu (ALDE).5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor