Primarul Bolojan răspunde sindicatului „Civica”

25Comentarii
Primarul Bolojan răspunde sindicatului „Civica”
Primarul Bolojan a respins propunerile sindicatului „Civica” invocând organigrama prea încărcată.

Solicitat să comenteze propunerile sindicale de evitare a concedierilor din organigrama municipalităţii, primarul Ilie Bolojan ne-a declarat următoarele: „Referitor la prima propunere, dacă sindicatul Civica ar fi fost întradevăr interesat de micşorarea cheltuielilor de personal, nu ar mai fi solicitat al 13-lea salariu în 2009. Pe de altă parte, metoda de a menţine întreg personalul prin asumarea de zile libere neplătite, funcţionează acolo unde există de lucru. Însă aparatul municipalităţii a fost supradimensionat prin angajări electorale iar menţinerea actualei organigrame ar prelungi boala Primăriei. Sunt compartimente şi birouri unde nu este de lucru pe măsura numărului angajaţilor.

Şi să spunem lucrurilor pe nume, există şi oameni fără competenţe în domeniu. A-i menţine pe post ar însemna să-i frustăm pe cei competenţi, care merită plătiţi corespunzător pentru munca lor, nu puşi să lucreze pentru alţii. Noi vizăm reducerea a 66 de posturi, din care 35 de concedieri efective. Am mai informat că anul trecut cheltuielile de personal s-au ridicat la 6 milioane de euro în timp ce veniturile proprii ale Primăriei au fost de 50 de milioane de euro. Ştiu că personalul nu e interesat de procentul mare de cheltuieli de personal raportat la venituri dar ca primar sunt preocupat ca banii să fie folosiţi eficient, în servicii efective oferite orădenilor.”, ne-a declarat Ilie Bolojan.

În ce priveşte a doua propunere sindicală, primarul Bolojan a precizat: „După anunţarea reducerii organigramei, sindicatul a venit cu propunerea să repartizăm 12 persoane dintr-o parte în alta. Am analizat activitatea lor şi întradevăr sunt oameni competenţi dar degeaba dacă nu avem ce să le dăm de lucru”.

PDL, „contra”

Înainte de votul Consiliului Local, liderul grupului PSD, Ovidiu Mureşan, a solicitat şi primit notele de fundamentare ale reducerilor de posturi, după care consilierii PSD s-au abţinut la vot.
Iar consilierul Dorin Corcheş (PDL) i-a cerut secretarului Ionel Vila să se pronunţe asupra legalităţii votării măsurii în condiţiile în care avizul ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici) privind reducerile de la AIO a fost obţinut doar telefonic, urmând să vină în scris.

„Reducerea organigramelor AIO, ASCO şi Primăriei sunt inter-relaţionate astfel că e nevoie de votul per ansamblu. Pe 15 februarie vom avea o şedinţă extraordinară la care vom putea revoca măsura dacă nu ne parvine avizul pentru AIO. În aceste condiţii nu e o problemă de legalitate foarte mare”, a răspuns Vila, fără să convingă însă consilierii PDL care au votat împotrivă.

Proiectul de hotărâre a fost însă adoptat prin votul grupurilor PNL şi UDMR.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor