Primarul Bolojan urgentează refacerea fațadelor din centru

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Primarul Bolojan urgentează refacerea fațadelor din centru
Primarul Ilie Bolojan a anunțat vineri că în următorii doi ani vor fi reabilitate toate imobilele din Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Piața Regele Ferdinand și strada Republicii până la magazinul Crișul. Primarul a identificat 70 de imobile prioritare, din care 30% sunt reabilitate deja, iar 70% necesită reabilitare.

Afirmă Bolojan: „În septembrie vom veni cu un plan prin care vom arăta care sunt clădirile pe care le vom reabilita – dacă nu şi le fac proprietarii, le vom face noi – vom superviza dirigenţia de şantier pentru calitate şi pentru conformitate cu arhitectura. De asemenea, vom acorda împrumuturi pentru reabilitarea faţadelor, de la caz la caz, cu o flexibilitate pe care până acum nu o aveam. Vom folosi aceleaşi criterii, împrumuturi pe cinci ani pentru toţi proprietarii, proiectul şi dirigenţia urmând să fie asumate de către Consiliul Local.
Veţi vedea că în anii următori ritmul de reabilitări în următorii doi ani va creşte. Nu doar acolo, ci şi pe străzile care converg spre zonele arătate: străzile Ciorogariu, Eminescu, Parcul Traian, Aurel Lazăr, Traian Moşoiu, strada Primăriei până la sinagogă, urmând ca şi ele să fie complet reabilitate în următorii doi ani”.

Lege modificată

Bolojan a salutat modificarea legislației privind reabilitarea imobilelor, care dă posibilitatea Primăriei să acorde proprietarilor granturi de până la 50% din valoarea lucrărilor urmând ca ulterior autoritatea publică să își recupereze împrumutul pe o perioadă de până la zece ani. Deputații PNL Ioan Cupșa și Florica Cherecheș, alături de un coleg deputat din Timișoara, Horia Cristian, sunt inițiatorii modificării legislației, proaspăt intrată în vigoare.
Bolojan a arătat că Primăria are în vedere reabilitarea tuturor imobilelor din zona centrală în următorii ani, administrația locală făcând un deziderat din îmbunătățirea consistentă a calității ambiental arhitecturale a orașului până în 2019 – anul în care se vor celebra 100 de ani de administrație românească în Oradea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor