Primarul de Paleu, Somogyi Ludovic, a fost suspendat

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Primarul de Paleu, Somogyi Ludovic, a fost suspendat
Condamnat definitiv la un an şi două luni închisoare cu suspendare, primarul de Paleu, Somogyi Ludovic, a fost suspendat din funcţie, printr-un Ordin emis de prefectul Claudiu Pop.

În luna mai, Curtea de Apel Oradea confirmase sentinţa dată, pe 24 noiembrie 2014, de Tribunalul Bihor într-o cauză de înşelăciune în care au fost inculpaţi preotul Vasile Bicăzan, directorul adjunct Gheorghe Rugan al Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” Oradea şi primarul Somogyi Ludovic al Paleului plus încă patru funcţionari. Bicăzan, Rugan şi Petru Bulzan au rămas cu câte două luni de închisoare cu suspendare. Primarul Paleului – Somogyi Ludovic, responsabilul de fond funciar al Primăriei Paleu – Vinczeffy Alexandru, secretarul Consiliului Local Paleu – Allaga Andrea şi referentul de urbanism Beata Balla rămân cu pedepse de un an şi două luni de închisoare cu suspendare.

Infracţiuni cu intabulări

Dosarul a privit modul în care Bicăzan, Rugan şi Bulzan s-au întăbulat pe hale ale Fermei 10 din cadrul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă trecută, în anul 2008, în patrimoniul Universităţii din Oradea. Cei trei au cumpărat aproape şase hectare de livadă însă apoi s-au întăbulat şi pe halele Universităţii, profitând de o eroare topografică şi de adeverinţe emise în fals de funcţionarii Primăriei Paleu. La verificarea proprietăţilor, juriştii Universităţii au observat înstrăinarea halelor şi pentru că nu au ajuns la un acord cu „noii proprietari”, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

În cauza penală, cei trei cumpărători s-au apărat arătând că au cerut întăbularea halelor în baza unei ieşiri din indiviziune pronunţată pe 17 iunie 2010 de Judecătoria Oradea. Doar că inculpaţii nu au găsit o cale să înţeleagă că acea ieşire în indiviziune privea strict terenuri, nu şi eventuale construcţii de pe acestea. Cu alte cuvinte, s-au lăcomit la ce nu era al lor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor