Primarul de Popesti, reclamat la Prefectura si in instanta

Primarul de Popesti, reclamat la Prefectura si in instanta
Dorin Curtean (PPDD), primarul de Popesti, are probleme cu angajaţii din subordinea sa.

Cinci salariaţi ai Primăriei Popesti s-au adresat Prefecturii Bihor, reclamând măsurile luate de primar împotriva lor. Patru dintre aceştia l-au acţionat pe primar şi în instanţă, ne-a informat Claudia Timofte, directorul Cancelariei prefectului. Printre angajaţii ce l-au reclamat pe primar, sunt şi membri PSD, spun în şoaptă cei implicaţi direct sau indirect, în problemă. Această precizare nu e inutilă, din moment ce fostul primar, Adrian Maga, e membru PSD.

Curtean e reclamat pentru faptul că e neobişnuit de drastic cu unii dintre salariaţii Primăriei. Ba mai mult, primarul lui „domnu’ Dan” e acuzat că a aplicat sancţiuni fără a avea un motiv întemeiat.

Potrivit Claudiei Timofte, la Prefectură s-au înregistrat două sesizări, pe 14 şi 15 ianuarie, ce-l vizează pe primar.

Arşi la buzunar

Prima e depusă de o doamnă, un funcţionar inspector, casier, Bălănescu Marioara, care îl reclamă pe primar că la finele lunii decembrie i-a imputat 49.635 de lei noi, proveniţi din încasări pe 2012. „Primarul îi impută. Ea susţine că aceste cheltuieli au stat la dispoziţia domnului primar încă de la instalarea lui în funcţia de primar şi că Curtea de Conturi nu a acuzat-o ca având nereguli, în raportul pe 2012. Reclamanta consideră că dispoziţia primarului este ilegală, deoarece acele cheltuieli sunt semnate de fostul primar Maga Adrian şi actualul primar refuză să ia banii din bancă”, ne-a citat directoarea Cancelariei prefectului din reclamaţia depusă.

„Vom solicita acte contabile de la primărie, dacă într-adevăr i se poate imputa ceva acestei doamne”, ne-a declarat Claudia Timofte.

În cealaltă sesizare, patru angajaţi vin cu reclamaţii ce-l privesc direct pe primarul Curtean.

Omuţ Ioana, angajată la Primăria Popesti ca asistent medical comunitar, se plânge de diminuarea salariului cu 10%, pe o lună, pentru „nerespectarea în mod repetat a programului de lucru”. Funcţionara spune însă că, în realitate, a întârziat o singură dată la serviciu, şi atunci doar cinci minute! Un alt angajat, consilierul agronom Molnar Alexandru, s-a ales cu diminuarea salariului pe trei luni, cu 20%, pentru întârzierea sistematică în efectuarea lucrărilor! Fanya Nicoleta, referent în relaţii cu publicul, s-a trezit şi ea cu o diminuare a salariului pe o lună, cu 10%, pentru „atitudine ireverenţioasă în timpul exercitării sarcinilor de serviciu”. Cu diminuarea salariului s-a ales şi inspectorul de mediu Şipko-Jarca Iosif Gelu. Toţi aceştia contestă cele dispuse de primar şi s-au adresat instanţei.

Prefectura nu se va implica în soluţionarea sesizării celor patru funcţionari, lăsând-o pe mâna Justiţiei, ne-a transmis Claudia Timofte. „Se va pronunţa instanţa cu privire la aceste aspecte, ţinând cont că cei cărora li s-au imputat sumele au fost băgaţi în şedinţa de disciplină. Aşadar, măsurile luate de către primar sunt cât de cât pe procedură”, ne-a transmis colaboratoarea prefectului.

Primarul Dorin Curtean nu a putut fi contactat în ultimele zile.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor