Primarul de Vașcău, Florin Porge, acuzat pentru conflict de interese

Primarul de Vașcău, Florin Porge, acuzat pentru conflict de interese
Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul Vașcăului de conflict de interese. Motivul? Numirea soției într-o funcție de manager al unui proiect pe fonduri, realizat de Primărie.

„În exercitarea mandatului de primar (2012 – 2016) a emis o dispoziție privind numirea soției sale în funcția de manager de proiect în cadrul unui proiect implementat de Primăria Vașcău, care a produs un folos material pentru soția sa (în baza acestei dispoziții, soția persoanei evaluate a încasat venituri în sumă de 15.859 lei). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI.

Iată ce se arată în articolul de lege invocat de ANI: „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentrul soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Nevoia de master

Iată cum își justifică primarul Florin Porge (PNL) gestul pentru care este acum reclamat de ANI: „Persoana care trebuia desemnată ca manager de proiect trebuia să aibă masterat în administrație, iar la data respectivă doar primarul, reprezentantul financiar și doamna Porge aveau master în administrație”, spune Porge, motivând astfel numirea soției.

„Doamna Porge este angajată a Primăriei orașului Vașcău din anul 1990. (…) Fac mențiunea că suma de 15.859 lei apărută pe site-ul ANI este venitul salarial efectiv pentru perioada lucrată în 2015, iar pentru perioada implementării proiectului, «folosul material» este mult mai mic”, mai arată primarul Florin Porge.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor