Primarul din Sântandrei, acuzat pentru gardul de 85.000 de euro

Gardul cu pricina, ce înconjoară creșa din Sîntandrei, pentru care primarul Mărcuș este criticat.
Gardul cu pricina, ce înconjoară creșa din Sîntandrei, pentru care primarul Mărcuș este criticat.
Primarul liberal de Sântandrei este arătat cu degetul pentru un gard al creșei din localitate, extrem de scump.

Primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuș, este acuzat pentru suma alocată pe 2018 pentru construirea gardului ce înconjoară creșa din localitate. Este vorba despre 400.000 de lei alocați pentru gardul ce înconjoară creșa.

„Primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuș, dă dovadă de intenții faraonice atunci când vrea să construiască un gard în valoare de 85.000 de euro pentru creșa din localitate. Nu știm dacă nu cumva gardul nu va fi mai costisitor decât clădirea creșei în sine și nu putem să ne dăm seama cu ce va ajuta el la educația și dezvoltarea copiilor noștri”, acuză USR Sântandrei, formațiune politică ce nu face parte din Consiliul Local al comunei.

În condițiile în care bugetul de dezvoltare al comunei este de 1.015.000 de lei, investiția în gard reprezintă 40% din totalul investițiilor din comună, în acest an. „În condițiile în care pe piața liberă un astfel de gard se poate executa cu câteva mii de euro, Primăria a decis să aloce o sumă de zeci de ori mai mare”, transmit opozanții politici ai lui Mărcuș, care indică alte obiective de investiții mai importante pentru locuitorii din Sântandrei:

• străzile pline de noroi din comună, care ajung să se inunde aproape la fiecare ploaie;
• realizarea, tardivă, a lucrărilor de deszăpezire și dezghețare a străzilor;
• trotuarele și pistele de biciclete lipsesc, fiind atât de necesare într-o zonă suburbană;
• utilități în noile zone rezidențiale dezvoltate în ultima vreme cu autorizații eliberate de primărie.

„Avem din nou dovada risipei banilor publici de către primărie. Deși Comuna Sântandrei este o suburbie a Oradiei, un spațiu care a atras mulți locuitori din oraș care au investit în locuințe aici, lipsa de viziune și incompetența autorităților locale o condamnă la un nivel de dezvoltare mai apropiat de zonele rurale izolate de civilizație”, se exprimă Doru Verdeș, președinte USR Sântandrei.

Celelalte investiții

Prin comparație cu cei 400.000 de lei propuși pentru gardul creșei, Primăria Sântandrei a alocat 140.000 de lei pentru extinderea rețelei de apă, canal și branșamente în comună, din bugetul propus pentru acest an. De asemenea, 100.000 de lei sunt prevăzuți pentru realizarea proiectului tehnic necesar modernizării unor străzi, precum și pentru execuția grădiniței cu program normal din comună. 60.000 de lei sunt prevăzuți pentru realizarea de trotuare. Primarul Mărcuș nu a putut fi contactat până la publicarea articolului.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor