Primarul Diosigului, despre Vinificatorul Bihorului 2013

De Cristian Horgoș
Primarul Diosigului, despre Vinificatorul Bihorului 2013
Primarul Diosigului anunţă un concurs pentru titlul de Vinificatorul Bihorului 2013.

„Viticultura şi producerea vinului reprezintă parte integrantă a trecutului Văii Ierului. Slavă Domnului, în ultimii ani regiunile viticole din judeţul Bihor şi mai ales cele ale Văii Ierului sunt în ascensiune. Sperăm că această activitate nobilă va înflori în curând pe Valea Ierului şi în Bihor”, a început primarul Diosigului, Mados Attila-Ferencz, o informare făcută în dublă calitate, de vinificator şi amator de vinuri.

Astfel, în ultimele luni, în mai multe localităţi din judeţ s-au organizat mai multe concursuri de degustare a vinurilor, unde vinificatorii au obţinut medalii de aur, argint şi bronz, evenimente la sfârşitul cărora sunt convins că toţi participanţii au plecat spre casă încântaţi, cu noi cunoştinţe în domeniu, având premisele unor colaborări viitoare, prietenii.

„Vinificatorul Bihorului 2013 (pe scurt VB) se doreşte a fi, pe lângă acestea, un concurs de vinuri profesional în care vinificatorii vor fi prezentaţi în complexitatea lor. Ce înseamnă aceasta? Aceasta înseamnă că vinul se naşte din vie, se dezvoltă în butoiul din pivniţă şi se maturizează îmbuteliat în sticlă, de aceea, prin intermediul concursului VB se va juriza plantaţia de viţă-de-vie, pivniţa şi vinurile (într-o proporţie de 10%-10%-80%). Sperăm că, pe viitor acest concurs va forma o comunitate profesională, de încredere şi cu vinuri bune pentru consumatorii şi amatorii de vinuri. Vinificatorii participanţi la concurs vor accepta să fie vizitaţi de mai multe ori pe an de aşa-numiţii responsabili regionali care vor monitoriza şi raporta atât în scris, cât şi prin fotografii despre viţa-de-vie, pivniţa şi nu numai”, mai transmite Mados Attila-Ferencz

Jurizarea vinurilor va avea loc în Diosig, în data de 25 mai, de ziua Sfântului Orban, când – conform tradiţiei – Sfântul Orban a protejat viţa-de-vie de la îngheţ, viticultorii închină cu vin placa sculptată în lemn, iar dacă nu, o bat. „Sperăm că anul acesta vom stropi cu vin placa Sfântului Orban din Diosig, înălţată de către familia Heit”, încheie Mados Attila-Ferencz.

Vinificatorii interesaţi se pot înscrie la concurs până pe 29 martie la adresa de e-mail mados.attila@advanta.ro, sau la d-na Füzesi Laura la numărul de telefon 0761-787985.

 

Şi fotbalistul Adrian Anca

Reamintim că printre viticultorii Diosigului se numără şi Adrian Anca, fost atacant la echipa de fotbal CFR Cluj, în perioada în care aceasta a promovat şi a câştigat primul titlul de campioană naţională.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !