Primarul se disculpă acuzând

13Comentarii
Primarul se disculpă acuzând
ORADEA – Dacă prin vânzarea de terenuri în Calea Aradului a fost prejudiciat oraşul, atunci Ilie Bolojan este părtaş la daună, dat fiind că fiecare dintre vânzări a trecut prin Consiliul local şi a primit apoi avizul de legalitate de la Prefectura condusă de liberal. Vanzare terenuri Calea Aradului

Acesta este unul dintre argumentele utilizate, ieri, de primarul Mihai Groza, în demersul de a se disculpa, în cadrul unei conferinţe de presă de la Primărie.

Nu există acord

Edilul şef a expus datele licitaţiilor de vânzare a unor terenuri de peste 107.000 metri pătraţi, în Calea Aradului – în zona Real, în zona Carrefour şi în strada Ogorului, în intervalul 2005 – 2007, pentru niciuna dintre acestea neexistând acordul de construire din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române. „În zona Carreforur – s-a aprobat vânzarea, caietul de sarcini şi preţul de pornire de 35 euro+TVA prin HCL – avizată de legalitate de Prefectura Bihor; în caietul de sarcini s-a prevăzut obligaţia de a realiza un complex comercial şi de servicii”, exemplifică primarul, expunând situaţii similare şi pentru celelalte două parcele. „Pentru fiecare teren cumpărătorul are obligaţia de a obţine avizul Autorităţii Aeronautice Civile Române”, spune primarul, precizând că de fiecare dată preţurile obţinute au fost peste cele de pornire, într-un singur caz obţinându-se peste 70euro/mp.

Intervenţie

Între condiţiile de vânzare figurează şi aceea că „Groza Mihai nu a făcut parte din Comisiile de licitaţie” şi că „în situaţia în care nu se obţine avizul de principiu al Autorităţii Aeronautice Civile Române contractul de vânzare-cumpărare se rezoluţionează de plin drept; până la această oră nu s-a obşinut avuzul pentru amplasamentul str. Ogorului”. „E drept că după vânzarea acestui teren, în calitate de primar interimar mi-am permis să dau un telefon la secretarul general al Guvernului ca să faciliteze accesul solicitantului la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru ca acesta să poată intra pentru avizare. Asteptam să intre banii de la el şi ne bazam pe sumă la buget”, spune primarul.

Acuză

Comentând pe marginea peţurilor obţinute în licitaţii în contextul acuzelor lui Ilie Bolojan, care susţine că preţul ar fi fost prea mic, primarul Groza spune că o parte din aşa numita vină o poartă şi liberalul. „Dacă se interpretează că preţul de piaţă a terenului de pe centura municipiului este de 70 de euro/mp (chiar dacă la un moment dat s-a obţinut un asemenea preţ prin supralicitare), atunci terenul intravilan de pe Calea Aradului-Armatei Române ar fi valorat cel puţin 300 euro/mp (în condiţiile în care s-a vândut teren doar pentru viitoarele construcţii şi pentru accese publice). Ar rezulta un prejudiciu de aprox.11.500.000 euro la care prin lipsa de competenţă sau rea credinţă ar fi luat parte şi dl Ilie Bolojan (domnia sa a avizat vânzarea la aprox. 47 euro/mp pentru str.Universităţii şi 57 euro/mp pentru Calea Aradului)”, explică şi acuză Mihai Groza, încheindu-şi expunerea cu o întrebare „Cine a participat la cel mai mare tun imobiliar din Oradea?”

Cristina Ghilea13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor