Primarul vrea circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei

De A.S.
Primarul vrea circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei
Primarul vrea circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vrea să le dea proprietarilor acvariului din centrul oraşului nu doar un teren de 1.500 de metri pătraţi pe bulevardul Republicii ca să desfiinţeze construcţia din Piaţa Huniade, ci şi alte clădiri sau terenuri pentru a elibera pasajul subteran din Piaţa Victoriei. Edilul spune că se ia în calcul deschiderea circulaţiei pentru maşini prin pasaj.

„Şi dacă mutăm acvariul de acolo (n.r. – pe bulevardul Republicii, vizavi de Parcul Central), încă nu cred că putem fi mulţumiţi câtă vreme în zona aceea, poate cea mai importantă a oraşului, mai există o proprietate privată, acel subsol. (…) Soluţia radicală ar fi ca proprietarul întregii acele proprietăţi – subsol plus acvariu, dar mă refer la subsol acum – să renunţe la proprietatea lor în favoarea municipiului Timişoara, urmând să primească la schimb un imobil sau mai multe, teren sau clădire sau şi teren şi clădire, în valoare echivalentă”, a afirmat, marţi, primarul Nicolae Robu. Edilul nu a spus clar ce clădiri sau terenuri ar urma să fie oferite la schimb, precizând doar că vor fi contactaţi experţi ANEVAR pentru a evalua pasajul din Piaţa Victoriei.

Primarul a vorbit chiar despre deschiderea circulaţiei auto prin pasajul subteran din centrul oraşului, explicând că există soluţii tehnice care să permită acest lucru.

„S-ar putea, prin acest subpasaj, printr-o amenajare corespunzătoare, evident, să asigurăm un traseu auto pentru maşinile mici şi biciclişti care să asigure închiderea Inelului I de circulaţie, un traseu scurt, între bulevardul Republicii şi zona muzeului, zona Liceului MIU mai exact (…) Vorbim de subteran, actualul subpasaj să treacă pe sub parcarea de la Modex, printr-o parcare mare care să se facă în subsol. (…) Eu îmi doresc oricum ca parcarea de la Modex (n.r. – parcarea cu bariere de la suprafaţă) să dispară şi în locul ei să facem o altă amenajare, acolo s-ar potrivi să aducem Monumentul Recunoştinţei sau Coloana Fidelităţii din cimitirul din Calea Lipovei”, a adăugat edilul. El este cel care le-a propus proprietarilor acvariului să facă o grădiniţă dacă vor muta construcţia respectivă pe bulevardul Republicii, dar a precizat că nu s-a luat încă o decizie categorică în acest sens, deci în noua locaţie ar putea funcţiona unităţi de alimentaţie publică la fel ca acum.

„Nu au stabilit, îi preocupă şi ideea de grădiniţă, dar vor să-şi facă un plan de afaceri, să vadă dacă ar fi copii, pentru că ar fi o grădiniţă cu taxă, evident, să vadă dacă ar fi o afacere care să le merite. Eu am făcut această sugestie şi lor li se pare interesantă ideea. (…) Eu i-am pus în legătură cu inspectorul general Petroman (n.r. – şeful Inspectoratului Şcolar Timiş), dar nu e o decizie luată. Dacă mergem pe această idee a unui parteneriat public-privat noi le punem la dispoziţie terenul, ei fac construcţia folosind materialele din care e făcut acvariul şi ce mai trebuie, şi am administra împreună acea grădiniţă cu o cotă parte de beneficiu”, a conchis Robu.

Consiliul Local Timişoara a aprobat, în plenul de la finele lunii trecute, „oportunitatea demarării unui proiect de parteneriat public-privat în vederea edificării unui spaţiu cu funcţiuni de interes public” pe terenul de pe bulevardul Republicii nr. 12.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !