„Primavăra“, în sufletul copiilor

„Primavăra“, în sufletul copiilor
REŞIŢA – Feţe zâmbitoare, priviri inocente. Un copil mi-a făcut semn cu mâna. Vrea să îmi arate ce tocmai a desenat. Este entuziasmat. Toţi sunt. Desenează, confecţionează steguleţe, coifuleţe, insigne.

Echipa de specialişti care îi consiliază au organizat, ieri, o zi mai specială, prilejuită de aniversarea a 14 ani de la înfiinţarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Primăvara“, din Reşiţa.

Activitatea de ieri a fost dedicată în totalitate copiilor şi părinţilor. Nu sunt personalităţi, nu este o acţiune de imagine. Copiii se simt în siguranţă aici. Am stat de vorbă cu părinţii, care se declară foarte mulţumiţi de serviciile centrului. „Sunt foarte mulţumit, altfel nu l-aş fi adus aici. Sunt cele mai bune condiţii pe care le-am găsit, mai bune decât la Timişoara sau Bocşa“, a spus Ion Florentin.

În activitatea centrului se află 240 de copii. Vin din judeţ şi chiar din ţară. Unii, însoţiţi de părinţi, stau trei săptămâni la centru, o parte sunt integraţi în învăţământul de masă, alţii primesc consiliere acasă.

Echipa de specialişti cuprinde psihologi, psiho-terapeuţi, logopezi, medici, kineto-terapeuţi, asistenţi sociali şi medicali. Centrul a fost construit cu sprijinul unei organizaţii norvegiene, după un model nou, adaptat. „Norvegienii au venit mai întâi cu portocale şi haine.

Dar s-au gândit că ar trebui să facă ceva care să rămână în urma lor. Au mers întâi la Timişoara, dar li s-a spus că sunt suficiente centre de educaţie incluzivă. Aşa au ajuns la Reşiţa, unde au fost sprijiniţi de autorităţi“, a povestit directorul instituţiei, dr. Gherghina Boici.

Oana Copocean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !