Primele alegeri bat la uşă

Primele alegeri bat la uşă
ORADEA – Anul acesta esta an electoral atât pentru politicieni cât şi pentru universitari, în cazul Universităţii din Oradea primele voturi urmează să decidă şefii de catedre şi directorii de departamente.

Alegerile generale de la Universitatea din Oradea au fost demarate în 10 ianuarie şi se vor încheia în 10 martie cu alegerile care vor desemna rectorul pentru următorii patru ani.

Pentru alegerile la nivelul catedrelor şi departamentelor au fost înregistrate 97 de candidaturi concurenţa cea mai mare fiind înregistrată în cazul Facultăţii de Medicină şi Farmacie unde pentru catedra de anatomie sunt înscrişi trei candidaţi, iar pentru psihiatrie şi neurologie sunt câte doi candidaţi. Printre candidaţii la funcţiile de şef de catedră se regăsesc profesorii Mircea Ifrim, Teodor Traian Maghiar, Vasile Bara, Gheorghe Oros şi Sonia Drăghici.

Alegeri în facultăţi

Alegerile pentru funcţiile de conducere de la nivelul catedrelor se vor desfăşura între 30 ianuarie şi 1 februarie. Următoarul pas al alegerilor este înregistrarea candidaturilor pentru funcţiile de decan şi constituirea consiliilor la nivelul facultăţilor. Cadrele didactice care îşi doresc funcţiile de decan trebuie să îşi înregistreze candidaturile până în 10 februarie, cu 15 zile înaintea alegerilor, programate pentru 25-27 februarie.

„În acest an oricine îndeplineşte condiţiile poate candida pentru funcţiile de conducere, dar dacă nu este considerat apt sau nu are un plan managerial bazat pe planul strategic al Universităţii va fi sancţionat de Senat sau de consiliul facultăţii printr-un vot negativ”, a avertizat rectorul Cornel Antal.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !