Primele case din cartierul „Europa”

Primele case din cartierul „Europa”
Drumul care ocoleste Cimitirul Municipal pe lângã Universitate, scoate la ivealã, dupã câteva sute de metri, un cartier nou. Într-o parte a cartierului se lucreazã pe rupte.

În plan apropiat, casele de o culoare imaculatã, însiruite una lângã alta mai miros încã a vopsea proaspãtã. Tânãrul Cartier Europa are de ieri prima casã datã în folosintã. La inaugurare au fost prezenti reprezentanti din conducerea centralã si localã a firmei Impact, primarul Petru Filip, reprezentanti ai directiilor si regiilor subordonate Primãriei, reprezentanti ai presei. Majoritatea celor prezenti au fost încântati de primele case. „Nu mã gândeam cã la acest stadiu lucrurile sã se contureze atât de frumos”, a precizat primarul, Petru Filip. „Sper ca atunci când lucrãrile vor fi puse la punct sã ne bucurãm împreunã cu toti locuitorii de acest nou cartier”, a adãugat primarul.

Gata în doi ani

Desi initial se estima terminarea cartierului în patru ani, se pare cã firma constructoare, va reusi sã reducã termenul la jumãtate. „Sper sã terminãm construirea cartierului în doi ani. Numãrul caselor va ajunge în final la 312. Valoarea totalã a proiectului este de 22 de milioane de euro”, ne-a informat Eugenia Trofin, directorul pe zona Oradea al firmei Impact SA. „Europa” va fi primul cartier securizat din Oradea.

Pretul unui metru pãtrat de casã construitã în acest cartier este de 1.361 RON. Potrivit datelor furnizate de directorul de vânzãri al societãtii, o casã în „Europa” costã circa 2,3 miliarde de lei.

Dan Birta