Primele contre PD-UDMR în CJ

Primele contre PD-UDMR în CJ
Pediştii au blocat joi un proiect de hotărâre conceput cu dedicaţie pentru Primăria UDMR Săcueni.

Oradea – Fisurile dintre PD-L şi UDMR, apărute la sfârşitul anului trecut, au putut fi lesne observate la şedinţa de joi a Consiliului Judeţean. Practic, PD-L a blocat, cel puţin temporar, preluarea de către forul judeţean a unui imobil din Săcueni, localitate cu populaţie preponderent maghiară, pe care ar urma să-l pună apoi la punct, în vederea amenajării unui muzeu. Cum Primăria din Săcueni nu are bani, CJ ar salva astfel obrazul municipalităţii udemeriste din nordul Bihorului, imobilul de patrimoniu proaspăt renovat şi repus în circuitul muzeal putând deveni un vehicul electoral pentru UDMR la alegerile locale… Maşina de vot a CJ Bihor s-a împotmolit joi la punctul 7 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Muzeului Ţării Crişurilor a imobilului situat în oraşul Săcueni, str. Libertăţii nr.5, aflat în proprietatea publică a judeţului Bihor”.

Când preşedintele Alexandru Kiss se pregătea să supună votului şi să bifeze şi acest punct de pe ordinea de zi, a intervenit fără veste consilierul judeţean PD-L Ionel Avrigeanu. Pedistul Avrigeanu a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că forul judeţean e pe cale să preia un imobil grevat de sarcini financiare. „Nu doresc preluarea imobilului cu datoriile pe care acesta le are, ce decurg din contractele încheiate de primărie pentru reparaţii, ce se ridică la 16 miliarde de lei vechi!”, a declarat Avrigeanu, care a fost susţinut imediat de către consilierul PNL Adrian Domocoş: „Propun o verificare din partea Consiliului Judeţean, pentru a vedea dacă e oportună preluarea acestui imobil cu tot cu aceste contracte”, a susţinut Domocoş.

Preşedintele Kiss, care până în acel moment fusese spectator la luările de cuvânt ale celor doi consilieri, a simţit nevoia să ia şi el cuvântul. Kiss şi-a adus aminte despre ce e vorba: „Cei de la Săcueni vor să ne dea nouă imobilul, dar trebuie să refacem clădirea, că ce frumos va fi…”, a spus Kiss, care a atenţionat apoi că amânarea luării unei decizii ar face ca „să pierdem două-trei luni”…

Când Kiss părea că a calmat atmosfera, vicepreşedintele PD-L Ştefan Seremi a intervenit, la rândul său, subliniind că trebuie ca forul judeţean să verifice ce e cu contractele încheiate de către Primăria Săcueni. „E foarte important să preluăm fără sarcini!”, a insistat Seremi.

Scurt-circuit Kiss-Szabo!

Consilierul judeţean UDMR Szabo Odon, mâna dreaptă a preşedintelui Kiss, a ieşit şi el la rampă, propunând o nouă variantă de Hotărâre. Variantă care, desigur, avantaja clar UDMR: „E spun să păstrăm hotărârea, dar să adăugăm că, în cazul în care departamentul nostru de achiziţii are orice fel de obiecţii, să se anuleze preluarea”, a fost propunerea lui Szabo, care practic ar fi satisfăcut scopurile UDMR. Aceasta pentru că e greu de crezut că, o dată hotărârea votată, departamentul de achiziţii al CJ ar fi formulat ulterior obiecţii…

Lucrurile nu au rămas însă aşa deoarece, surprinzător, preşedintele Kiss s-a arătat nedumerit de propunerea lui Szabo! „Odon, nici eu nu mai înţeleg ce zici acolo!”, a exclamat capul Judeţului, care a propus în cele din urmă adoptarea unei hotărâri privind preluarea doar în principiu (!) a imobilului. A rămas că forul judeţean va decide ulterior, după o verificare la faţa locului, dacă e cazul să preia şi contractele încheiate de către municipalitatea din Săcueni.

Cu siguranţă că decizia de ieri a CJ Bihor nu a fost de natură să-i încânte pe udemeriştii din Săcueni…

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !