Primele cursuri ale Centrului „Cariere”

Primele cursuri ale Centrului „Cariere”
ORADEA - Centrul „Cariere” inaugurat de curând de către Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi GSUB Germania, şi-a început activitatea cu primele cursuri de formare profesională.

Acestea sunt gratuite şi se adresează tinerilor din judetul Bihor.

Cursuri recunoscute

Săptămâna trecută, 25 de orădeni, cu vârste între 14 şi 25 de ani au fost iniţiaţi în „Conceperea şi redactarea cererilor de finanţare”. Un alt curs este legat de ocupaţia „Agent vânzări”, la care cei interesaţi s-au putut înscrie până în 11 iulie.

În perioada următoare se vor ţine cursuri de calificare în ocupaţiile ospătar-chelner, lucrător în comerţ, lucrător în agroturism, dar şi cursuri de scurtă durată, pentru dobândirea unor competenţe, cum ar fi cele legate de operare PC, comunicare, lucru în echipă, dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, legumicultor.

Toate cursurile oferite în cadrul Centrului „Cariere” se vor finaliza cu certificate de calificare sau absolvire, emise de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, pe baza rezultatelor examenului de evaluare final. Până la finele acestui an, pot beneficia de astfel de cursuri, 280 de tineri bihoreni.

Cei ce doresc să urmeze astfel de cursuri pot afla mai multe informaţii direct la sediul Centrului „Cariere”, situat în Oradea, str. Universităţii, nr. 4, la telefon 0259/456180 sau la e-mail cariere@ruhama.ro.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !