Primele lucrări atacate în Cetate de 1 aprilie

1Comentariu
Primele lucrări atacate în Cetate de 1 aprilie
Corpurile G, H şi K vor fi atacate de la 1 aprilie iar restul în iulie 2011, ianuarie 2013 şi aprilie 2014.

Arhitectul Pafka Ernest a precizat că primele clădiri din incinta Cetăţii care vor intra în renovare, de la 1 aprilie, sunt corpurile G, H şi K care au adăpostit iniţial magazia de alimente, brutăria şi comenduirea garnizoanei. „Corpul G, fiind o clădire de o importanţă mai mică decât celelalte, va adăposti birourile administraţiei Cetăţii. În corpul H va fi amenajat Muzeul pâinii şi o patiserie. Corpul K va adăposti atelierele meşteşugăreşti care vor mobila viitoarea stradă a Breslelor. Turiştii vor putea cumpăra obiectele de olărie, fierărie şi sticlărie direct de la artişti. Tot acolo va fi amenajat un restaurant cu specific medieval şi o cramă”, a declarat arhitectul Ernest Pafka.

Corpul G va trebui finalizat în iunie 2011, Corpul H în decembrie 2011 iar Corpul K în iunie 2012.

Ernest Pafka a mai precizat că lucrările la Teatrul de Vară de lângă Bastionul Ciunt continuă pe măsură cum reuşesc Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Local Oradea să le finanţeze. Corpul L, din apropiere, va adăposti vestiarele şi culisele actorilor precum şi o cafenea.

Totodată, Pakfa a anunţat că a obţinut recent de la Ministerul Culturii avizele pentru a doua etapă de amenajare a ŞanţuluiCetăţii, adică pentru două noi hectare de parc, şi pentru Studiul de Fezabilitate necesar amenajării şi celor trei corpuri de clădire rămase în afara actualului proiect privind corpurile A, G, H, I, K, L, M şi P.

Conform proiectantului Pafka, nivelul Cetăţii va fi coborât în medie cu 80 cm pentru a se ajunge la vechiul nivel al Cetăţii medievale.

C.H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor