Primele operații endoscopice oculare din România, utilizând noua tehnologie de endoscopie oculară la nivelul retinei (P)

Reactualizat la:
Primele operații endoscopice oculare din România, utilizând noua tehnologie de endoscopie oculară la nivelul retinei (P)
În premieră națională, la Satu Mare au loc intervenții chirurgicale oftalmologice la nivelul retinei folosind tehnica de endoscopie oculară.

Este vorba despre o tehnică nouă in Romania care utilizează un endoscop ocular special care permite vizualizarea unor părți anatomice ale ochiului care de altfel cu tehnicile disponibile în prezent în țară nu a ar fi posibile.

Cu această nouă tehnică pot fi tratate boli foarte grave care duc la atrofia oculară (stafidirea ochiului), pot fi abordate patologii complexe de la nivelul retinei, cum ar fi hipotonia oculară (care prin tehnicile de vizualizare deja existente ar fi greu sau chiar inabordabile), sau la nivelul polului anterior, cum ar fi glaucomul, reprezentând în această boală o alternativă terapeutică eficientă.

Endoscopia oculara face parte din arsenalul terapeutic al clinicilor specializate pe chirurgia retinei din vestul Europei, unde pacienţii care suferă de boli grave ale retinei cum ar fi retinopatia proliferativa care poate duce la atrofie oculară sau pacienții cu forme mai grave de glaucom beneficiază de această tehnică chirurgicala.
Echipa chirurgicală formată din specialiștii în chirurgia vitreo-retiniană dr Levai Lehar, medic oftalmolog la Clinica Vitreum din Satu-Mare si Prof. Dr. Rado Gabor din Budapesta au efectuat sambata, 29.11.2014, primele endoscopii oculare din România.

Au fost operați 3 pacienti: 2 din județul Satu Mare și un pacient din Maramureș.

Pacienta în vârstă de 67 de ani cu vitreoretinopatie proliferativă ce a dus la hipotonie oculară a fost operată prin endoscopie retiniană petru prevenirea atrofiei oculare.
Doi pacienți cu vârste de 55 și 60 de ani cu glaucom grav, refractar la tratamentul aplicat până în prezent de asemenea au beneficiat de intervenție chirurgicală endoscopică în vederea reducerii presiunii intraoculare.

Endoscopul ocular este fabricat în Statele Unite ale Americii, iar investiția clinicii în acest aparat a fost de aproximativ 80.000 euro. O parte din echipamentele Centrului de Chirurgie Vitreo-Retiniană Vitreum Satu Mare sunt de ultimă generație și achiziționate printr-un proiect european în valoare de sute de mii de euro.
Pe lângă faptul că Centrul Vitreum este specilizat pe operații pe retină, clinica oferă posibilitatea de a efectua operații de chirurgie refractivă pentru reducerea dioptriilor, cataractă, glaucom cu tehnologie de cea mai înaltă performanță.

Telefon: 0740 231 559; 0261 716 4590Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !