Primele proteze de glezna din tara, la Timisoara

De Delia S. Barbu
LANSARE CARTE ORTOPEDIE
LANSARE CARTE ORTOPEDIE
O şedinţă specială a Academiei de Ştiinţe Medicale filiala Timiş a prilejuit, joi, lansarea unui volum „modern, informativ, original” coordonat de ortopedul timişorean Dinu Vermeşan. Tema cărţii a dat ocazia medicilor de specialitate să vorbească despre posibilitatea efectuării primelor endoprotezări de gleznă din România, la Timişoara.

Volumul intitulat Opţiuni terapeutice în artroza gleznei este unul modern, informativ, original, dovada unui exerciţiu de colaborare între echipe din mai multe instituţii timişorene, româneşti şi internaţionale, dovadă a seriozităţii profesionale şi experienţei autorilor”, a spus, joi, prof.dr. Margit Şerban, coordonatoarea filialei Timiş a Academiei de Ştiinţe Medicale.

Aceasta a prezentat cartea semnată de mai mulţi medici români şi străini – Damian Graţian, Horia Hărăguş, Simona Vermeşan, Radu Prejbeanu, Florin Ramadani – şi coordonată de ortopedul timişorean Dinu Vermeşan. Lansarea volumului a oferit celor prezenţi ocazia de a vorbi despre protezele de gleznă, „care în prezent nu se pun în nici o clinică din România”, a subliniat acad. Mircea Ifrim, prezent la eveniment.

„Sper să dăm drumul şi la artroplastia de gleznă în Timişoara, pentru a putea completa registrul de protezare din clinicle noastre”, a spus prof.dr. Radu Prejbeanu, de la Clinica I ortopedie Timişoara. Conform acestuia, costul unei proteze de gleznă poate ajunge la 2.000-2.800 de euro, iar numărul pacienţilor care ar putea beneficia de astfel de intervenţii poate ajunge la câteva zeci pe an în clinicile timişorene. „În prezent, statul austriac decontează aceste proteze”, a spus dr. Florin Ramadani, co-autor al cărţii, medic în Wells, Austria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !