Primesc simbolul onoarei!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Primesc simbolul onoarei!
Pompierii bihoreni vor primi simbolul onoarei, vitejiei şi al gloriei militare prin decret.

Vineri, 12 august a.c., va fi un moment istoric la Oradea, care va figura în analele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor. La ora 10:00, în Piaţa Unirii, va avea loc ceremonia militară de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor. Pompierii bihoreni au primit drapelul de luptă în 7 aprilie a.c., prin decretul preşedintelui României, nr. 381.04. 2016, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 273 din 11.04.2016.

Special

Cpt. Camelia Roşca, de la ISU Bihor, a explicat că drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, „reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema fiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale”.

4isu 1

Cpt Roşca a declarat că „fiecare Drapel de luptă are elemente de identificare proprii, în sensul că, în cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit, cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii”.

Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului, a mai spus cpt. Roşca.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !