Primii bani pentru familiile afectate de explozie

Primii bani pentru familiile afectate de explozie
HUNEDOARA – Cele 19 familii afectate de explozia care a avut loc în urmă cu trei săptămâni în Hunedoara au primit vineri câte 3.000 lei, pentru a-şi cumpăra lucrurile necesare, distruse de explozie.

Oamenii s-au arătat însă nemulţumiţi de faptul că suma este insuficientă pentru a le acoperi pagubele.
Pentru banii primiţi de la primărie oamenii urmează să aducă facturi şi chitanţe, pentru a demonstra că i-au cheltuit în scopul pentru care li s-au dat. Banii familiei decedate în explozie vor fi folosiţi pentru a li se achita acestora restanţele la taxe comune şi utilităţi. Oamenii spun însă că aceşti bani le sunt insuficienţi, cu toate că toate reparaţiile făcute, până acum, au fost suportate din bugetul local. În plus, se vor face reparaţii interioare care includ chiar şi montarea de senzori de gaz şi contorizarea individuală a reţelei de apă.

 

Primarul Nicolae Schiau a spus însă că, dacă nu vor veni cei 400.000 lei promişi de la Guvern, primăria va suporta doar reparaţiile a 12 apartamente, unde locuiesc chiriaşi. Ministrul Paul Păcuraru a promis imediat după explozie acest ajutor pentru reparaţia blocului, dar hotărârea care urma să aprobe destinaţia aceastei sume nu a intrat în discuţia guvernului. Tot Ministerul Muncii urmează să dea fiecărei familii încă 3.000 lei, ca ajutor de urgenţă.

DĂ E-ON GAZ ÎN JUDECATĂ
Fiul soţilor Spătar, proprietarii apartamentului care a sărit în aer, contestă ancheta făcută de E-on Gaz potrivit căreia explozia a fost produsă de o improvizaţie la un boiler. Sebastian Spătar spune că boilerul nu avea cum să funcţioneze, deoarece de două luni bătrânii nu aveau apă. „Eu cred că asta e o minciună. Toţi vecinii din bloc şi chiar din cartier pot să vă spună că miroase a gaz de luni de zile”, a declarat Spătar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase