Primii înscrişi la Universitate Oradea

Primii înscrişi la Universitate Oradea
ORADEA - Universitatea din Oradea a demarat la începutul săptămânii procesul de înscriere pentru admiterea din această vară.

După prima zi a înscrierilor au apărut şi primii 26 de candidaţi care doresc să urmeze studiile de licenţă la Universitate Oradea. Primii candidaţi au preferat specializările Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane şi ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

„În acest an Universitate Oradea scoate la concurs un număr de 1.638 de locuri finanţate de la bugetul de stat cărora li se adaugă un număr de 5.983 de locuri în regim cu taxă”, anunţă Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii.

Numărul celor care se înscriu la Universitate Oradea va creşte simţitor după ce absolvenţii de liceu, din generaţia 2008, vor primi diplomele care atestă promovarea Bacalaureatului.

Taxe neschimbate

Conducerea instituţiei a anunţat că, faţă de anul trecut, nu au fost modificate cuantumurile taxelor de înscriere, pentru contestaţie şi de înmatriculare. Acestea au rămas la valoarea de 100 de lei- înscriere şi contestaţii, 35 de lei pentru înmatricularea candidaţilor admişi şi 300 de lei pentru examenul de doctorat.

O noutate absolută pentru admiterea din acest an o reprezintă posibilitatea de a achita taxele pentru examenul de admitere şi prima tranşă din taxa de şcolarizare, pentru cei admişi în regim cu taxă, prin intermediul băncilor printr-un parteneriat cu Banca Transilvania. Pe viitor, conducerea Universităţii anunţă că se vrea încheierea de parteneriate şi cu alte instituţii bancare, pentru a facilita plata taxelor şi pentru a evita eventualele cozi la servicul de încasare a taxelor din cadrul instituţiei.
Valentin Teuca

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !