Primii pe ţară la informatizare

Primii pe ţară la informatizare
Deva – Informatizarea Compartimentului de Medicină Legală se află pe ultima sută de metri, iar judeţul Hunedoara va fi primul din ţară care va folosi calculatorul în activitate. Deja se lucrează la crearea unei baze de date care va cuprinde tot ceea ce ţine de un anumit caz.

„Iniţiativa informatizării îmi aparţine şi consider că va ajuta foarte mult în munca celor cinci medici legişti din judeţ. Vom avea astfel acces facil şi imediat la orice caz de autopsie din arhivă, iar exhumarea mortului pentru reluarea cercetărilor în anumite cazuri nu ar avea loc. Un alt program pe care îl vom folosi este cel de evidenţă a truselor standard de recoltare a probelor. În acest mod vom elimina orice suspiciune de ascundere a unor probe în cazurile grave”, declară dr. Dan Mărculescu, şeful Compartimentului de Medicină Legală Hunedoara.

Noutăţi
Între programele informatice care vor fi folosite din 2007 se numără cel de evidenţă a persoanelor, a certificatelor eliberate de medicii specialişti în medicină legală şi crearea unei baze de date cu expertizele efectuate.

„Sperăm ca până la finele anului viitor să avem o interconexiune între toate programele informatice, ceea ce ne-ar permite eliminarea oricăror erori în toate tipurile de evidenţe”, concluzionează dr. Mărculescu.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase