Primim bani, dacă-i consumăm

Primim bani, dacă-i consumăm
România poate atrage în următorii şapte ani până la 33 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene. Afirmaţia îi aparţine lui Iuliu Winkler – ministrul delegat pentru comerţ – şi a fost făcută vineri la Deva.

Potrivit lui Winkler, bugetul UE a fost aprobat recent pentru perioada 2007-2013 şi se referă la 27 de ţări. Bugetul total al UE ajunge, conform ministrului delegat, la 870 de miliarde de euro, din care România poate accesa în perioada respectivă 29 de miliarde de euro. “Suma poate creşte până la 32-33 de miliarde de euro, dacă reuşim să avem o absorbţie eficientă a acestor fonduri”, a spus ministrul delegat pentru Comerţ.

Mobilizare

Iuliu Winkler crede că elementul cel mai important pentru a absorbi aceşti bani este mobilizarea autorităţilor locale, care au obligaţia de a atrage fondurile.

“Trebuie să se termine odată cu faptul că autorităţile locale se prezintă la acţiunile de informare despre atragerea acestor fonduri ca la nişte seminarii. Ele au impresia că aceste acţiuni nu li se adresează lor, ci altcuiva. Nu este aşa. Apoi se plâng că accesarea fondurilor este grea, dificilă”, a subliniat Winkler. Ministrul a mai spus că Guvernul se gândeşte deja la ce se va întîmpla după aderare, la procesul integrării.

“Nu trebuie să pierdem din vedere obiectivele din următoarele luni. Este vorba despre marile proiecte de infrastructură, de modernizare, care vor atrage cele mai importante finanţări de la UE şi marile proiecte sociale, educaţie şi cultură, destinate modernizării umane”, a spus Iuliu Winkler.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !