Primire exemplară a bobocilor la Oltea Doamna

11Comentarii
Primire exemplară a bobocilor la Oltea Doamna
Criza din sistemul de învăţământ nu s-a lăsat văzută în prima zi de şcoală la Oltea Doamna, din Oradea.

Conducerea şcolii şi cadrele didactice de la Oltea Doamna au pregătit ca la carte prima zi de scoala, astfel încât bobocii din clasele I şi a V-a au avut parte de o primire exemplară, care le-a înmulţit şi emoţiile, dar şi cheful de şcoală.

Copiii din clasele primare şi gimnaziale au primit orarele în clasă, iar festivitatea de deschidere a anului şcolar a fost oficiată doar pentru elevii care intră acum în clasa I şi a V-a.

Preotul care ajută elevii de la această şcoală de 20 de ani i-a binecuvâtat pe copii şi pe dascălii lor, iar directorul Mircea Mitran a amintit câteva din performanţele foştilor elevi şi i-a îndemnat pe cei mici să înveţe şi să aibă grijă de bunurile din şcoală. Chiar dacă festivitatea din curte a respectat indicaţiile ministeriale şi a fost mai scurtă ca în anii precedenţi, a cuprins atât cuvintele de început ale reprezentanţilor şcolii, părinţilor şi elevilor şi chiar un scurt moment artistic.

Fără doar şi poate, momentul culminant din prima zi de şcoală de la Oltea Doamna, a fost, pentru bobocii dintr-a I-a, intrarea în clasă. Drumul le-a fost presărat cu sute de flori, în sensul propriu al cuvântului, copiii din clasele primare mai mari formând cupole din buchete de flori pe coridor şi pe scări, până la intrarea în fiecare clasă de-a întâia.

Al doilea moment de neuitat a fost, pentru bobocii din a-I-a, prima întâlnire cu manualele şcolare noi: abecedarul, matematica şi cunoaşterea mediului. Pe fiecare bancă însă, alături de cărţi, aştepta şi câte un fir de garoafă plus o napolitană cu ciocolată, pentru ca şcoala să pară dulce micuţilor, chiar din prima zi.

Inceput de an scolar la "Lucian Blaga"

Inceput de an scolar la “Lucian Blaga”11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor