Primire triumfală după Eurovision

7Comentarii
Eurovision
Eurovision
Câştigătoarea concursului Eurovision, Maria Serifovici, a avut parte de o primire triumfală din partea locuitorilor Serbiei. Peste 25.000 de oameni au întâmpinat-o pe artistă în centrul Belgradului cu steaguri şi cântând melodia Molitva (Rugăciune) cu care a câştigat troferul la Helsinki. |Eurovision 2007 (II) 14.05.2007|Eurovision 2007 (III) 14.05.2007

Premiul obţinut la Eurovizion constituie o bucurie şi, totodată, o consolare pentru sârbi. După 15 ani extrem de tulburi, când războaielor din fosta Iugoslavie le-au urmat izolarea diplomatică internaţională, şi o viaţă politică internă dominată de naţionalism, sârbilor le-au mai rămas puţine bucurii.

Ei se simt frustraţi şi nedreptăţiţi, iar sentimentul de popor aflat în stare de asediu este larg răspândit. Din aceste motive, victoria obţinută la Helsinki a căpătat proporţiile simbolice ale unei revanşe. Satisfacţia a fost cu atât mai mare, cu cât melodia Molitva a primit nota maximă -12 puncte- din partea tuturor ţărilor ex-Iugoslaviei, inclusiv a Bosniei şi Croaţiei, cu care Serbia a fost în război.

Bucuria victoriei de la Eurovizion i-a cuprins chiar şi pe parlamentarii de la Belgrad şi pe preşedintele ţării, Boris Tadici, care, după şedinţa în urma căreia preşedintele Camerei Depuitaţilor, naţionalistul Tomislav Nikolici a fost obligat să demisioneze, au găsit timp pentru a o felicita pe Maria Serifovici. Comisarul Uniunii Europene pentru Extindere, Olli Rehn, i-a felicitat pe politicienii de la Belgrad şi a calificat acest vot drept unul pentru o Serbie europeană.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor