Primul Centru PET/CT din Romania

3Comentarii
ORADEA - Cu peste cinci milioane de euro, Compania Centrului Pozitron-Diagnosztica PET/CT din Budapesta va amenaja în fosta locaţie a Spitalului de Boli Infecţioase Oradea, de pe Bulevardul Magheru, primul Centru PET/CT din România.

Balint Tombor, directorul centrului din Budapesta a promis azi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută chiar în viitoarea locaţie a centrului că bihorenii vor putea apela la serviciile medicale ale acestui centru începând din luna februarie a anului viitor. „În Ungaria centrul funcţionează de doi ani de zile, perioadă în care au fost examinaţi şi diagnosticaţi peste 6.000 de pacienţi. Cum numărul pacienţilor români este din ce în ce mai mare, având în prezent aproximativ 50 pe lună, am considerat oportun să deschidem şi aici un centru”, a declarat Balint Tombor, alături de care s-a aflat şi dr. Oreste Straciuc, medic specialist în Radiologie la Spitalul Judeţean şi viitorul director medical al centrului.

Unicitatea investigaţiei PET/CT constă în fatul că, faţă de metodele de imagistică utilizate frecvent, nu oferă informaţii doar despre structura anatomică a organelor dar şi despre metabolismul ţesuturilor. Sensibilitatea acestei aparaturi face posibilă chiar şi depistarea formelor maligne de 3-5 centimetri.

Cum o investigaţie costă în jur de 1.100 de euro, investitorii fac demersuri pentru ca aceasta să fie finanţată în viitor în totalitate sau în parte de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Viorica Borz3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor