Primul centru rezidenţial din NV

1Comentariu
Căminul rezidenţial din Dumbrava
Căminul rezidenţial din Dumbrava
Programe care să permită un ritm de viaţă activ pentru persoanele vârstnice. Cu efect benefic atât asupra stării de sănătate fizice, cât şi a celei mentale. Aceasta îşi propun iniţiatorii primului centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din Nord-Vestul României, Fundaţia Hexagon Energia. Centrul va funcţiona la Dumbrava-Şuncuiuş.

„Beneficiari ai proiectului sunt persoane vârstnice care nu au posibilităţi materiale de asigurare a întreţinerii în propria familie, sunt sau nu dependenţi  de servicii sociale de bază , au domiciliul  în Bihor sau Cluj şi nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată, nu au locuinţă nu realizează venituri proprii, se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale”, spune Viorica Neag, reprezentanta Hexagon Energia.

Valoarea eligibilă a  centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Dumbrava -Şuncuiuş  este de 2,9 miliarde lei vechi.  Proiectul a fost lansat  luni, la Dumbrava, în prezenţa a numeroşi invitaţi. Fundaţia Hexagon Energia este depus un proiect  pentru a reabilita şi reamenaja  un cămin rezidenţial pentru persoane vârstinice la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Premieră

A fost primul proiect depus şi aprobat în această parte a ţării. „Capacitatea  Centrului Rezidenţial Dumbrava -Săcuieni pentru anul 2011  va fi de 16 vârstnici, iar pentru următoarea perioadă  2012-2017  de 37 de vârstnici asistaţi în regim rezidenţial. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi ridicarea standardelor serviciilor sociale prin reabilitarea, extinderea şi modernizarea  infrastructurii  pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice din zona Văii Crişului, zonă în care nu există alte cămine de acest gen, dar unde se manifestă o nevoie crescândă a acestora. ”, spune Viorica Neag, reprezentanta Fundaţiei Hexagon Energia. Prin rezultatele sale , proiectul se încadrează în Strategia naţională de dezvoltare a serviciilor sociale, facilitând  crearea sistemului comprehesiv de servicii sociale, capabil să asigure incluziunea socială pentru o categorie vulnerabilă- persoane vârstnice.

Veronica Bursasiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor