Primul foc in Muzeul Painii

1Comentariu
Primul foc in Muzeul Painii
Stadiul reabilitării Cetăţii a fost constatat ieri la faţa locului de Municipalitate şi finanţator.

Vineri s-a aprins primul foc din viitorul Muzeu al Painii din Cetate care va funcţiona în Corpul H, în prezenţa unei delegaţii a Municipalităţii şi a finanţatorului reabilitării – Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă a turismului regional şi local. Evenimentul a avut loc în cadrul unei descinderi în teren organizate pentru a constata stadiul de execuţie al proiectului de reabilitare a Cetăţii.

Pentru că lucrările avansau mai repede decât s-a estimat, executantul a început recent şi refacerea Corpului A de clădire, aşa numitul Palat Princiar. La acesta s-au desfăcut pardoseala pe 300 de metri pătraţi, 1.300 de metri pătraţi de tencuieli interioare şi s-au montat 549 metri liniari de tiranţi metalici.

Între invitaţii la conferinţă, alături de reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, s-a aflat şi viceprimarul Biro Rozalia.

„Anul 2010 a reprezentat pentru Cetatea Oradea, un capitol în care au fost începute lucrări mari de reabilitare. Ţin să le mulţumesc colegilor de la Direcţia de Dezvoltare Durabilă pentru proiectele câştigate şi întregii echipe implicate în organizarea lucrărilor din Cetate care, pe lângă faptul că a muncit foarte mult, a pus şi mult suflet”, consideră viceprimarul. Cei prezenţi au putut vedea stadiul lucrărilor în Corpul A al Cetăţii, în viitorul Muzeu al Pâinii, unde azi a fost aprins primul cuptor, precum şi în Corpul G, unde va funcţiona sediul administrativ al Cetăţii Oradea.

C.Gh.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor