Primul imprumut pentru reabilitare

Primul imprumut pentru reabilitare
Consiliul Local a parafat luni un împrumut de 188.000 lei pentru reabilitarea unei faţade din Piaţa Unirii.

Consiliul Local Oradea a aprobat luni primul imprumut pentru reabilitarea faţadelor cladirilor de patrimoniu, acordat în baza „Regulamentului privind acordarea unor ajutoare financiare pentru susţinerea lucrărilor de protejare a imobilelor cu valoare culturală de pe raza municipiului Oradea”. Regulamentul a fost parafat prin HCL 367 din 2010 şi prevede ca dobânda să nu depăşească rata inflaţiei.

Înainte de vot, primarul Bolojan a reamintit că primul imobil care a finalizat documentaţia pentru primirea ajutorului financiar este cel situat în Piaţa Unirii, nr. 5. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare (faţadă şi acoperiş) este de 330.000 lei. Împrumutul acordat de municipalitate reprezintă 60% din valoarea lucrărilor, adică 188.000 lei. Contractul de lucrări a fost negociat direct de către asociaţia de proprietari, care şi-a ales executantul din şase firme interesate.

Şi clădiri religioase

„Îi rog pe orădeni să recurgă la astfel de împrumuturi fiindcă a fost accesată doar o mică parte din suma alocată pentru acest an. Suntem în negocieri şi cu trei culte care au imobile de patrimoniu în centrul oraşului. Sperăm să le putem acorda şi lor împrumuturi pentru a-şi putea reabilita faţadele”, a mai precizat ieri primarul Ilie Bolojan, în conferinţă de presă.  Pentru a veni în sprijinul proprietarilor clădirilor de patrimoniu, municipalitatea a editat, cu ajutorul unei finanţări europene, şi un „Ghid de bune practici în reabilitarea clădirilor din Centrul Istoric”, care va fi pus la dispoziţia celor interesaţi. Prima ediţie a fost tipărită în 800 de exemplare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !