Primul spectacol „(anti) aging” la Timisoara

De Simona Popovici Donici
Primul spectacol „(anti) aging" la Timisoara
Primul spectacol „(anti) aging" la Timisoara
„(anti) aging a fost creat din dorința de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041”, declară coregrafele Mădălina Dan și Mihaela Dancs, protagonistele unui provocator spectacol de dans contemporan propus publicului din Timişoara. Evenimentul deschide „ambulatoriul (anti)aging” al Teatrului Maghiar din urbe.

Primul spectacol „(anti) aging” la Timișoara se va desfăşura în data de 5 octombrie 2012, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Sala Studio (str. Alba Iulia nr.2) şi va avea două reprezentații, de la ora 18.00 și de la ora 20.00, ultima fiind urmată de un dialog cu spectactorii . În 2012, Mădălina Dan și Mihaela Dancs propun „formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare și confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate și voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare și conservare pentru viitor”.

A doua reprezentație va fi urmată de discuții cu publicul. Spectacolul (anti) aging a fost produs în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundația Gabriela Tudor, partener fiind Asociația Colectiv A. A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Național de Artă Contemporană și a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca și la Teatrul Daile din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum și în spațiele subRahova, Cartierul de Dans și Căminul Moses Rosen din București.

Sezonul de toamnă include reprezentații la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni (16 septembrie), la eXplore dance festival la București (11-13 octombrie), precum și la Veneția, în spațiul C32 (22 septembrie). Reprezentațiile de la Timișoara au loc în cadrul proiectului “ambulatoriu (anti) aging”, organizat Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuală (București) și finanțat de Centrul Național al Dansului București, în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara”, precizează organizatorii evenimentului. Spectacolul conține scene de nuditate.

Biletele costă 10 lei (respectiv 5 lei pentru pensionari, elevi și studenți) şi pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Maghiar (strada Alba Iulia, numărul 2, telefon: 0356-450-606).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !