Primul volum lansat in casa noua

Primul volum lansat in casa noua
Joi, la noul sediu al Școlii Doctorale din cadrul Universității din Oradea, a avut loc lansarea volumului „Instituții și locuri, oameni și fapte din istoria românilor”, coordonat de prof.univ.dr. Ion Zainea.

Cartea cuprinde lucrările Sesiunii Științifice a Doctoranzilor în Istorie, ce s-a desfășurat în aprilie 2012.

„Nu pot să nu remarc interesul și seriozitatea cu care a fost primită și privită această a șaptea ediție de comunicări științifice, asemenea manifestări reprezentând nu doar un prilej de prezentare a rezultatelor parțiale ale muncii de cercetare, dar și una din punțile ce leagă generațiile între ele, profesional și sufletește” a declarant profesorul Ion Zainea.

Fiind primul evenimentul al Școlii Doctorale ce se desfășoară în noua locație, s-a început cu sfințirea locului de către părintele Ion Alexandru Mizgan.

„Orice lansare de carte o putem trece în categoria zilelor de sărbătoare. E de apreciat că avem colegi care se ocupă cu mare responsabilitate de pregătirea doctoranzilor” a spus prorectorul Universității din Oradea, Sorin Șipoș.

Lansare

Semnatarii celor 25 de studii câte numără volumul, aflați de asemenea la eveniment, au fost apreciați și felicitați de profesorii Școlii Doctorale. Lucrările lor au fost caracterizate pe scurt de către coordonatorul volumului.

„Mă bucură faptul că volumul e rodul muncii doctoranzilor, dar mai ales al coordonatorilor lor, care îi urmăresc pas cu pas în tot ce fac” a spus decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Ioan Horga.

„Am mai scos un volum în Oradea, al primei Sesiunii Naționale a Doctoranzilor, în 2009, a precizat directorul Școlii Doctorale, Barbu Ștefănescu. Ne gândim să continuăm această acțiune”.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !