Prinşi cu lemne transportate fără acte

De Alexandra Lăzureanu
Prinşi cu lemne transportate fără acte
Miercuri, în jurul orei 15:30, poliţiştii Postului de Poliţie Săcădat împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Copăcel au depistat, în apropierea drumului comunal 55 care face legătura între localităţile bihorene Săcădat şi Chijic, pe un teren agricol împădurit, trei bărbaţi de 45, 59, respectiv 45 de ani, din comuna Săcădat, respectiv comuna Tileagd, bănuiţi că tocmai ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori, specia „salcâm”, pe care, în momentul în care au fost surprinşi de poliţişti, se pregăteau să îi transporte cu o căruţă.

În urma verificărilor efectuate, cei trei sunt bănuiţi că şi marţi, ar fi sustras, din acelaşi loc, 4,5 metri steri de material lemnos, specia „salcâm”. Materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale. De asemenea miercuri, poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Beiuş au acţionat alături de poliţiştii posturilor comunale de poliţie arondate şi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bihor, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În cadrul acţiunii au fost legitimate 75 de persoane şi au fost controlate 54 de autovehicule. Totodată, au fost constatate două infracţiuni şi aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 5.540 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 4 metri cubi de material lemnos, de esenţe „fag” şi „carpen”, în valoare de 495 lei, transportat fără documente justificative. Astfel, au fost depistaţi doi tineri de 18, respectiv 24 de ani, ambii din comuna bihoreană Finiş, bănuiţi că, în perioada 9 – 13 ianuarie a.c., ar fi tăiat ilegal şi ar fi sustras 32 de arbori, de esenţe „fag” şi „carpen”, cu un volum de 6 metri cubi, în valoare de 700 lei, dintr-o pădure proprietate privată din localitatea Şoimi.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Finiş. De asemenea, au mai fost depistaţi doi localnici de 31, respectiv 18 ani, din comuna Finiş, bănuiţi că, în perioada 9 – 13 ianaurie a.c., ar fi tăiat şi sustras din aceeaşi pădure din Şoimi alţi 14 arbori de esenţe „fag” şi „carpen”, cu un volum de 3 metri cubi şi o valoare de 350 lei. Materialul lemnos a fost de asemenea confiscat şi depus la Ocolul Silvic Şoimi, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare. Totodată, în cadrul acţiunii a fost depistat un tânăr de 24 de ani, din Municipiul Beiuş, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1 metru cub de lemne de foc, specia „gorun”, fasonate la metru, fără aviz de însoţire a mărfii. Materialul lemnos, în valoare de 145 lei, a fost şi în acest caz confiscat şi predat la Ocolul Silvic Şoimi, iar conducătorul auto a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !