Prinşi cu mâţa-n sac

Prinşi cu mâţa-n sac
DEVA – Patronii a 11 firme din judeţ s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală. Inspectorii fiscali au descoperit, după ce au verificat actele contabile, că aceştia s-au sustras de la plata impozitelor şi taxelor.

Valoarea prejudiciului adus bugetului statului este de peste 1,7 milioane de lei. În primele 10 luni ale anului, fiscul a efectuat 2383 de acţiuni de control la firmele din judeţ, a declarat Lucian Heiuş (foto), directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara. „Dintre acestea, 631 au fost verificări inopinate şi încrucişate care au vizat prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, 95 de inspecţii fiscale au fost solicitate de diverse ministere şi de Garda Financiară„ a declarat Heiuş.


Inspectorii fiscali au urmărit, pe lângă modul în care firmele au plătit contribuţiile la bugetul statului, şi corectitudinea operaţiunilor pentru care agenţii economici au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată. Urmare a acestor controale, la bugetul statului au fost atrase venituri suplimentare în sumă totală de 23 de milioane de lei, constând în diferenţe de impozite, taxe, contribuţii, dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Au dat sute de amenzi
Prin verificările fiscului pierderile înregistrate de agenţii economici au fost diminuate cu suma de 9,9 milioane de lei. În perioada ianuarie – octombrie, inspectorii fiscali au dat 444 de amenzi contravenţionale. Valoarea acestora se ridică la 382.000 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase